kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

lauantai 28. toukokuuta 2011

Olipa kerran eräs lauantai

Tänään matkallani keskustaan ostin sattumoisin Walker's -sipsejä ja samalla palasin elävästi vuoteen 2008 kun ensimmäisen kerran asuin Lontoossa.

Lukion jäkeisenä ensimmäisenä välivuotena kaikki tuntui niin jännittävältä ja maailma niin suurelta. Olin asettunut Lontooseen, hämmästynyt sen suuruudesta ja taivaalla alati lentelevistä lentokoneista. Huoneessani oli kattoikkuna, josta joskus iltaisin kurkistelin katujen valoja ja nenään tuoksui ravintoloiden ihanat ruoat. Kaupunki kohisi ihanasti ja ilman täytti lentokoneiden humina. Usein syksyisen Lontoon kaduilla talsiessani ostin kulmakaupasta vihreän pussin Walker's -sipsejä ja mutustelin niitä mennessäni. Nyt niistä on tullut ihan Lontoo-sipsejä ja ne muistuttavat aina tuosta lyhyestä, mutta ihanasta syksystä tässä upeassa kaupungissa.

Lontoota vuonna 2008

Tänään vietin lauantaipäivää harhailemalla jossain Leicester Squaren ja Covent Gardenin välimaastossa. Päivän jalkapallopelistä ei voinut olla tietämättä sillä jalkapallokansaa oli aivan joka puolella ja niinpä hartaat kuorolaulut ja ilonhurraukset olivat joka puolella. Ilmassa oli lähes kansanjuhlan tuntua ja kummankin joukkueen paitoja näkyi joka puolella.

Kaikesta huolimatta lauantai oli kiva ja leppoisa jälleen eikä pieni sade edes haitannut kun sai pidellä sadetta teatterin katoksen alla ja katsella ihmisiä. Tällaisina päivinä minä niin rakastan Lontoota.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi päätit silloin aikoinaan lähteä opiskelemaan lakia, jos nyt tuntuu siltä ettei se kuitenkaan ollut sun juttu? Mikä siis silloin sai sinut valitsemaan opiskella lakia? Kiinnostiko sinua jokin tietty osa-alue?

Jemi K kirjoitti...

Olin käynyt lukiossa lakitiedon kurssin ja minusta se oli tosi mielenkiintoinen. Kiinnostuin myöhemmin enemmän ihmisoikeuksista ja halusin pystyä vaikuttamaan jollain lailla yhteiskuntaan ja auttamaan ihmisiä. Oikeustiede itsessään kiinnosti monelta kantilta ja halusin kokeilla voisiko se olla minun juttu koska se kuitenkin oli useita vuosia ollut mielessä, enkä sinä vuonna ollut päässyt muualle opiskelemaan. Kuitenkin totesin ettei oikeustieteen opinnot tuntuneet ollenkaan omalta jutulta enkä kokenut niitä tai lakiin liittyviä ammatteja omaan persoonaani sopiviksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miten kauan se yliopiston hakemusprosessi alusta päätöksen tulemiseen kesti, eli olisko vielä mahkuja hakea tänä vuonna? Missä vaiheessa hommasit asunnon, heti hakemisen alussa vai vasta myöhemmin? Oliko se hakeminen kaiken kaikkiaan helppoa?

Jemi K kirjoitti...

Hakemusprosessi kesti n. 2 kuukautta, tosin minulla sitä viivästytti hiukan se että jätin todistusten lähettämisen myöhemmäksi ja tulokset saa vasta todistusten ollessa perillä yliopistolla.

Tälle vuodelle voi vielä hakea ositteessa www.studielink.nl, jossa voi täyttää nettihakemuksen. Päätös tulee kun todistukset tosiaan on perillä ja kyllä sinne kaikki sisään pääsee joilla vain on todistus olemassa. Hakeminen on helppoa koska nettihakemus on todella selkeä ja luonnollisestikin englanniksi.

Asuntoa hain viime tipassa vähän ennen lähtöä yliopiston asuntolasta, mutta sain asunnon n. vuorokauden sisällä hakemisesta eli se hoituu hyvin helposti. Yksityiseltä voi olla mutkikkaampaa saada asuntoa joten sen hakeminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin.

Tsemppiä hakuun!