kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

torstai 19. toukokuuta 2011

Aika kysyä!


Todella monessa blogissa on nyt pyydetty lukijoita kysymään mitä tahansa blogiin liittyen ja koska minulle silloin tällöin tulee kysymyksiä esimerkiksi Hollannissa opiskelusta tai Au pairina olemisesta, päätin nyt tehdä merkinnän johon kaikki kysymykset saa kerralla kysyä pois! :)

Vastaan siis erittäin mielelläni jos mieltä jokin askarruttaa! Tietysti pitäkäämme kysymykset hyvän maun rajoissa ja blogiin liittyvinä. :) Vastaan noin viikon kuluessa joten kysymyksille on vähintään siihen saakka aikaa. Teen vastauksista erillisen merkinnän mikäli kysymyksiä tulee useampia.

5 kommenttia:

Laura/ My post-University life kirjoitti...

Kysytäänpä vaikka tälläisiä..

Mitä haluaisit tulevaisuudessa opiskella? Mikä tuntuisi (tällä hetkellä) mieluisimmalta alalta?

Onko tietoa minne päin maailmaa haluaisit seuraavaksi "asettua"?

Mikä on ultimate lemppari paikkasi Lontoossa ja miksi?

En tiedä oletko jo selittänyt, mutta miten päädyit juuri Britteihin ja Lontooseen au pairiksi alunperin?

Tässä näitä muutamia nyt oli :)

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnä haluaisin vain ilmoittaa et tykkään sun blogista ihan hurjasti, oon lukenut tätä iät ja ajat. Aina täällä ulkomailla ollessa avaan läppärin ja sun blogi ponnahtaa luetuimpien sivujen joukosta tähän näytölle. Jotenkin sä vaan kirjoitat niin osuvasti. Elämäsi on myös mielenkiintoinen, ikinä kun ei tiedä mihin päin maailmaa seuraava postaus sinut on heittänyt.

Mulla oli pari samaa kysymystä kun Lauralla, eli mitä haluaisit opiskella ja mihin jäädä? Onko sulla kauhea matkustuskärpäsen purema just nyt vai tekeekö enemmän mieli asettua? Onko todennäköistä että enää ikinä, tai pitkään aikaan, menet takaisin Suomeen asumaan? Ja yleisesti, podetko koti-ikävää, ja jos, niin minkä laatuista ja miten se ilmenee?

Ja sitten millaisena koit Hollannin ja Suomen kulttuurieron? Tapahtuiko sulle jotain hassuja kulttuurikömmähdyksiä tai "noloja" juttuja kulttuurierojen takia?

Itekin olen just menossa opiskelemaan Maastiin syksyllä, ja käytännön jutuista olisi ihana kuulla. Esim oliko sun mielestä helppo tutustua muihin opiskelijoihin? Lopettiko paljon porukkaa kesken? Millaiselta PBL tuntui? Maksoitko lukukausimaksua kerralla vai osissa ja jos lopettaa niin joutuuko maksamaan kuitenkin koko vuoden? Itekin oon nimittäin järkyttävä tuuliviiri, et saattaa hyvinkin olla et joulukuussa oon jo lähössä Indonesiaan pelastamaan katulapsia.. voi kun sitä osais asettua paikoilleen. Tiedät varmaan tunteen :-) Tällä kertaa tuntuu kuitenkin siltä että haluaisin asettua.. niin paljon rakastan Keski-Eurooppaa ja etenkin Luxemburgia että muut paikat ei vaan pysty vetämään mitään vertoja. Terveisiä muuten ihanasta Malesiasta, Kuala Lumpurista!!

ja ps. anteeksi kaamee kysymystulva, mut kerran oli kysymyspostaus niin täältä pesee :)

aNNiKa kirjoitti...

Mulla tuli mieleen, että oletko kertaakaan katunut päätöstäsi lopettaa opiskelut Hollannissa tai oletko kaivannut sinne takaisin? :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mukava blogi sinulla! Itse olen myös kiinnostunut opiskelusta Maastrichtissa, joten olisi kiva tietää, mikä sinun pääaineesi olikaan ja millaisella yo-todistuksella ja päättötodistuksella pääsit sisään yliopistoon?:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Maastrichtiin liittyen, mihin aikaan koulu ilmoitti siitä et sut oli hyväksytty?
Mistä etit kämpän ja avasitko pankkitiliä hollannissa?

Millaiset harrastusmahdollisuudet yliopistolla on? Onko tytöille tarjolla joukkuelajeja ( jalkapallo, salibandy yms..) ?

Ja sit noista lukukausimaksuista, maksoitko kerralla vai erissä? Kuinka paljon sait Kelalta opintorahaa ja rahotitko sun opiskeluja jotenkin muuten ( työ) ?

Viimiseks haluisin kysyy vielä et millaset mahdollisuudet Maastiksessa on bilettää?Klubeja ei vissiin hirveesti oo mut pubeja?