kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

The Royal Wedding

Kuninkaallista häähumua on puitu niin paljon, että luultavasti se alkaa monilla jo tulla korvista ulos. Mutta jotakin taianomaista ja mielenkiintoista noissa kuninkaallisissa häissä on. 

Minuunkin häähumu tarttui ihan kiitettävästi - olenhan vielä kaupungissa joka on kirjaimellisesti häätapahtumien keskipisteessä. Niinpä jotain tapahtuman kunniaksi oli keksittävä.. 

Päätimme spontaanisti kaverini kanssa suunnata eräisiin paikallisiin katujuhliin "street partyhin", jotka täällä Briteissä ovat ihan yleisiä erilaisten juhlien yhteydessä. Usein kokonainen katu suljetaan liikenteeltä, kadulle pysytytetään pöytiä ja se koristellaan värikkäin viirein. Usein asiaan kuuluu myös naapuruston tai yhdistyksen kokoama buffetti. Tällä kertaa osuimme kaverini kanssa paikallisen kirkon järjestämille street partyille, joissa oli tarjolla ruoan lisäksi kirkon sisälle asennettu valkokangas josta häitä pystyi katselemaan. Tunnelma oli tosi mukava tosin kaikessa spontaaniudessaan tilanne hiukan nauratti, emmehän olisi oikein ensin kuvitelleet päätyvämme kirkon sisälle häähumua ihmettelemään.. Ympäriinsä juoksenteli pikkutyttöjä leikkihuntuineen ja kesämekkoineen ja ihmiset reagoivat hurrauksin ja taputuksin hääseremonian eri vaiheille.

Hääseremonian jälkeen kuninkaallisen avioparin lähdettyä kiertoajelulle suuntasimme ulos buffetluonaalle ja sieltä päätimme lähteä Hyde Parkiin jossa tiesimme olevan suuren yleisön katsomassa häitä valtavalta valkokankaalta. Kun pölähdimme ulos tubesta, oli tunnelma kyllä iloisen riehakas. Britannian lippuja oli joka puolella ja ihmiset olivat pukeutuneet häähumun mukaisesti. Katuja oli suljettu kulkueen ja ihmismassojen vuoksi ja tungos oli valtava. Hyde Parkin sijaan päädyimme Green Parkiin, jossa oli pystyssä kojuja pirtelöistä hot dogeihin sekä tietty valtava valkokangas. Ihmisiä istui nurmella katsellen hääseremonian uusintaa ja pian näimme parin myös vilkuttamassa parvekkeella sekä ajamassa tyylillä ulos Buckingham Palacesta. Mikä hulluinta kun parin ja Williamin helikopterityön kunniaksi taivaalla lensi keltainen pelastushelikopteri, valkokankaan takaa pilkisti tämä samainen kopteri juuri samaan aikaan kun se liisi valkokankaallakin. Ihmiset kohahtivat ja osottelivat innokkaina taivaalle. Tuli uskomaton olo miten lähellä ydintapahtumia me olimmekaan, sillä kopteri liiteli hyvin lähellä.

Tunnelma ainakin Green Parkin tuntumalla oli rauhaisa ja iloinen, eikä rähinöitä ja tai örvellystä juuri näkynyt. Ihmiset olivat hyväntuulisia ja sääkin jaksoi suosia.

Kokonaisuutena päivä oli mukavan jännittävä ja häähumun täyteinen. Ei sitä kuitenkaan niin usein pääse kokemaan jotain tällaista lähietäisyydeltä, joten kokemus oli erittäin mielenkiintoinen!

3 kommenttia:

ida kirjoitti...

siellä oli porukka kyllä ihan hulluna näihin! :D mä olen vasta palaamassa nauttimaan jälkimainninneista! Mitäs kuuluu muuten? olitkos koko kesän lontoossa? :D:D

laura kirjoitti...

Kirjotat tosi hyvin ja kaikissa postauksissa on ihania kuvia! Varmaan ollut upeeta aikaa noissa kaikissa maissa.

Jemi K kirjoitti...

ida,

Oli kyllä melkoinen häähuuma! :D Olen Lontoossa toivon mukaan syyskuuhun saakka.

laura,

Kiitos kovasti! :) Kokemukset ovat kyllä rikastaneet ja antaneet ihania muistoja!