kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Sataa sataa ropisee..

Maaliskuu on täällä syksyn ensimmäinen kuukausi. Tänään onkin tuntunut jotenkin tosi syksyiseltä taivaan ollessa harmaa ja ilman viileä. Sääennusteen mokomakin näyttää uhkaavasti sadetta tälle viikolle mikä ei kyllä oikein ilahduta.. No mutta jospa ne pilvet ainakin jossain vaiheessa väistyisivät niin pääsisi vielä lämmöstä nauttimaan.

Viikonloppu sujui vauhdikkaissa merkeissä. Lauantaina juhlittiin homojen, lesbojen, bi -ja transseksuaalien oikeuksia ajavaa Mardi Grasia, joka on täällä värikäs karnevaalijuhla. Meno olikin kuin Brasiliassa konsanaan! Sydneyn Oxford Street on tunnettu vapaamielisyydestään ja lukuisista homo-ja lesbobaareistaan joten siitä on tullut perinteinen Mardi Gras-paraatin tapahtumapaikka. Parituntinen spektaakkeli piti sisällään valtavan kulkueen jossa edustivat mm. Sydneyn poliisit, palomiehet, Taronga Zoo, hengenpelastajat, eri urheilujoukkueet, julkinen liikenne, sairaahoitajat, eri järjestöt kuten Amnesty.. Oli aika hienoa nähdä miten suurella kokoonpanolla esimerkiksi eläintarhan ja poliisilaitoksen väki marssi tasapuolisuuden nimissä. Paraatiin osallistuminen vaati muutenkin rohkeutta sillä useimmilla oli yllään vain jokin pieni vaatekappale rohkeimpien ollessa lähes ilkosillaan. Tosin ikähaitari oli myöskin melkoinen marssijoiden keskuudessa nuorimman ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen vauva!


Juhlahumu oli aistittavissa koko kaupungissa ja väenpaljous olikin melkoisen suuri.. Ihmiset olivat pukeutuneet asianmukaisesti värikkäästi ja monella oli mukana sateenkaarilippu joita liehuikin kiitettävästi Oxford Streetin varrella. Kokemuksena Mardi Gras oli kyllä upea! Harmikseni kamerani akku simahti heti alussa joten kuvia en paljon tapahtumasta saanut. Höh!

Viikonloppuun mahtui myös ensimmäinen kerta iMax-elokuvateatterissa! Sydneyn iMaxissa on maailman suurin valkokangas joka olikin aivan valtava! Kävimme katsomassa Ultimate Wave Tahiti-nimisen surffausdokumentin joka oli kyllä upea kokemus! Saimme tyylikkäät 3D-lasit joiden avulla dokumentti oli aivan mieletön visuaalinen elämys. Monta kertaa tuntui kun olisi pitänyt väistää "kohti" tulevaa aaltoa ja dokkarissa olikin hauskasti leikitelty 3D-efekteillä. Huikea oli myös Alice in Wonderland-leffan mainos, joka jo nyt oli elämys. Siksi suunnittelemmekin kaveriporukalla menevämme katsomaan kyseisen leffan iMaxiin.

Viimeinen kokonainen viikko Sydneyssä pyörähtää käyntiin. Tuntuu oudolta ajatella jo pakkaamista ja järjestellä Suomen pään asioita. Olisi pitänyt vain uskoa kun varoiteltiin että liian nopeasti se vuosi kuluu.. Vaikkakin pieni osa itsestä jo kaipaakin Suomen kotiin.

Ei kommentteja: