kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

maanantai 23. maaliskuuta 2009

Toisen viikon tunnelmia Sydneyn lämmöstä



Toinen maanantai Sydneyssä on jo illassa. Edelleen on riittänyt paljon ihmeteltävää ja koettavaa! Säätkin ovat suosineet aurinkoisilla ja helteisillä päivillä. Nyt on myöskin nähty upea Oopperatalo sekä Harbour Bridge. Ensimmäinen näytti pienemmältä kuin kuvissa, mutta silta sensijaan oli vieläkin massiivisempi. Lautta Manlyyn on myös nyt testattu! Oli mukava matka täynnä kauniita maisemia. Olen nyt myös uinut Bondi Beachilla, mikä tuntui kyllä hassulta koska niin monta kertaa on tuon rannan ehtinyt tv:ssä ja valokuvissa nähdä.. Siellä sitä sitten pulikoitiin itsekin Bondin aalloissa! Tv:stä tutut kelta-punapaitaiset hengenpelastajat häärivät rannalla surffilautoineen ja radiopuhelimineen, aivan kuin olin niin usein jo aiemmin nähnyt kaikenmaailman tv-sarjoissa. Niin tuttua mutta samalla jännittävää! Ylläolevassa kuvassa myöskin Bondin tunnelmia rannasta poispäin katsottuna. Alue on täynnä ihania surffikauppoja sekä kahviloita.

Tähän kuumuuteen on alkanut jo tottua, alkusyksystä huolimatta Sydneyn mäkisiä katuja tallatessa hiki nousee nopeasti pintaan. Lämpötilat hipovat usein kolmeakymmentä keskipäivällä, jolloin aurinkorasvaa tarvitaan paksu kerros suojakertoimella 30 jotta ei palaisi. Tuosta uskollisesta salvasta huolimatta olen vaalean ihoni kanssa pari kertaa palanut. Ihmiset ovat täällä niin ruskeita, että alkaa lähes tavoitella itsekin kauniin ruskeaa hipiää.

On ollut mukavaa huomata miten hyvin tämä kaupunki on tähän asti vastannut odotuksia. Minä näin Sydneyn rentona, kauniina kaupunkina jossa eletään voimakkaasti letkeää beach-elämäntyyliä sisältäen runsaasti surffilauta ja flip-flopit seuranaan kulkevia "Sydney-sidereita". Ja niin, sitähän minä täältä löysinkin! Kaupunki on sopiva sekoitus rentoa rantamenoa ja kiireistä suurkaupunkia. Kulttuuritarjonta on upea, urheilumahdollisuuksista puhumattakaan.. Ja aina tulee vastaan iloisia ihmisiä ja kauppojen myyjät ovat usein puheliaita ja Amerikan tyyliin kyselevät "How are you"ta ahkerasti. Minuun tämän kaupungin elämäntyyli on iskenyt täysillä, Sydney alkaa tuntua jo kodilta. Not bad for only a week!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten kallista siellä on?
Muistutapa minua, asuitko yksin vai miehen kanssa? :)
Voi että olen kateellinen! haluun sinne just ny :>

Anonyymi kirjoitti...

Kerran rannalla ollessani ausseissa laitoin auronkorasvaa hieman huolimattomasti ja ne kohdat, joihin sitä ei mennyt kunnolla, paloi aivan järkyttävästi :D Mulla oli sellanen tumma alue varmaan 2 VUOTTA sen jälkeenkin ku ko. alue parani :D

Muistaakseni ruoka on ausseissa halvempaa, mites sun mielestä?

Inka kirjoitti...

Oh gosh et uskokaan kuinka mulla on ikävä Bondia! Maailman paras paikka, siis koko Sydney!(:

hahah, taas sanavahvistus melko aiheeseen sopiva : awsiess, melkeinpä kuin aussiess:D

Jemi K kirjoitti...

Rosalie,

En ole ihan kauheasti vielä ehtinyt perehtymään hintatasoon täällä kun dollaritkin on vielä hieman hakusessa, mutta tuntuu ainakin että vaatteet on hieman kalliimpia. Johtuu tosin siitä että täällä on tarjolla hurjasti merkkivaatteita (Roxy, Billabong jne muut ns. surffivaatemerkit) joten omalla kohdalla on vaatteiden hinta kallistunut. Ruoka tuntuu halvahkolta. Elektroniikan hinta pyörii tietääkseni samoissa luokissa kuin Suomessa, en ole siihen ehtinyt vielä hirveästi tutustua.

Asustelen täällä erään perheen hostaamana, eli en asu yksin enkä miehen kanssa myöskään. ;) Haaveena olisi joskus tulevaisuudessa tosin asua jommin kummin, omassa kämpässä. Mutta tällä hetkellä siis näin. :)

Anonyymi,

Joo mulle kävi vähän samoin. Pitää vaan toivoa että ei ihan 2 vuotta tässä kuluisi, sen verran tympeä jälki tuo on.

Ruoka on tosiaan ainakin hiukkasen halvempaa.

Inka,

Maailman paras paikka tosiaan. Aivan ihana. :)

Jipa kirjoitti...

Missä ne ihanat kelit on? Oon ollu Sydneyssä nyt kolmisen päivää ja koko ajan on satanu! Välillä paistanu sen verran aurinko että on uskaltautunu ulos ja sitte on taas kastunu :<

Jemi K kirjoitti...

Jipa,

harmi että huonot kelit sattuivat juuri nyt! Onneksi tänään paistoi aurinko koko päivän, toivottavasti pääsit nyt nauttimaan siitä. :) Toivotaan että aurinkoinen sää jatkuu!