kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

tiistai 3. tammikuuta 2012

Vuoden 2012 ensimmäiset mietteet

Vuosi vaihtui ja minunkin tie vei takaisin Lontoon kuhinaan. Paluushokki oli melkoinen hiljaisesta Pohjois-Suomen kaupungista miljoonakaupungin kiireiseen tunnelmaan. Sade ja myrskytuulet ovat aloittaneet Lontoon tammikuun ja aika on mennyt sopeutuessa taas tänne arkielämään.

Opiskelut alkavat ensi viikolla, tosin sitä ennen on vielä työskenneltävä Culture and Identity-kurssin omaelämänkerta-esseen parissa. Aihe on erittäin mielenkiintoinen ja antaa vapauden käsitellä itselleni henkilökohtaisesti mielenkiintoista ja tärkeää aihetta, monikulttuurisuutta ja sitä kuinka eri maissa asuminen ja matkustelu muokkaavat identiteettiä. Onnistuinkin saamaan kasaan jo päälle 2000 sanaa melko lailla hetkessä, sillä olen aiheesta niin innostunut. Phew! Tosin urakka on vielä edessä viimeistelyssä ja hienosäädössä.

Lontoo on edelleen lumeton. Tänään sain kokea oikean raining cats and dogs-tilanteen josta Englanti on kuuluisa. Vesipisarat olivat lähes kämmenen kokoisia (eh, jos hieman liioittelen) ja tuuli näytti riuhtovan puut juuriltaan. Katselin ikkunastani puluparkaa, joka näytti toivottomalta tuulen riepotellessa sitä sen lentomatkalla.

Kovasti on tullut mietiskeltyä myös tulevaisuutta ja etenkin ensi kesää. Mieli tekisi taas lähteä maailmalle seikkailemaan, vielä ei tosin tietoa minne ja milloin. Unelmointi ainakin on ihanaa vaikka ei mitään konkreettista vielä olekaan tapahtunut.

Nyt pitäisi saada rullaamaan tämä Lontoon arki harmaine taivaineen ja myrskyineen. Siinä onkin haastetta tammikuulle!

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Voithan hakea vaihtoonkin jos viela ehdit? Hassua miten mun mielesta ainakin Helsingissa jouluna oli paljon huonommat saat kun taalla on ollut tana talvena, ehka me Etela-Suomessa ollaan totuttu niin huonoihin saisin ettei naa brittisateet tunnu missaan :D.

Jemi K kirjoitti...

Meidän yliopistosta ei kai pääse vaihtoon kuin vasta kolmantena vuonna ja minä vielä kituutan ekaa vuotta. Ää, äärettömään seikkailunnälkään ei mikään paras juttu :D Harmi että Etelä-Suomessa on ollut märkää ja huonot kelit.. Kyllä täällä Lontoossakin tänään kuin ihmeen kaupalla paistoi aurinko. :D