kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Ready, set, GO!

Meinasin ensin laittaa otsikoksi "Iiks" mutta tuomitsin sen ehkä hiukan liian.. noh, yli-innokkaaksi. Vaikka henkinen ikä tuntuu muuttuneen ekaluokkalaisen tasolle, niin hurjasti ensimmäinen koulupäivä jännittää! Koulukirjat on hankittu ja niitä innolla jo lueskeltu, kynät ja pyyhekumit on valmiina ja mieli täynnä opiskeluintoa.

Totuushan on että minulla ei ole vielä takanani yhtäkään päivää oikeaa yliopisto-opiskelua, saati sitten englanniksi. Siksipä ne jännityksen perhoset vatsassa on entistäkin levottomampia. Into on kuitenkin korkealla koska vihdoin pääsen urakalla opiskelemaan kursseja jotka vaikuttavat todella mielenkiintoisilta ja tarjoavat taatusti haastetta..


Sekä innolla että jännityksellä uusia haasteita kohti siis! ;)

5 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Moikka!

Mua jäi hurjasti kiinnostamaan, että kuinka paljon tuo opiskelu tuolla maksaa? Suoritatko koko tutkinnon vai miten? :P

Onko matkoja Australiaan päin tiedossa ? (:

Jemi K kirjoitti...

Moi vaan!

Opiskelu on täällä todella edullista verrattuna esimerkiksi Britteihin ja etenkin Australiaan. Lukukausimaksut ovat noin tuhannen euron puolivälissä koko lukuvuodelta. Tarkoituksena on suorittaa täällä koko kolmevuotinen bachelor-tutkinto. :)

Australia siintää tulevaisuudessa toivon mukaan sekä vaihto/jatko-opiskelun että työskentelyn merkeissä.. ;)

Inka kirjoitti...

Hei vau! Sehän on superhalpaa sitten, mä mietin noita Brittien kouluja myös, mutta nekin tosiaan on useempia tonneja.

Onko sieltä Hollannista mahdollista sit lähteä vaihtoon esim. Australiaan?

Mä oon lähdössä Ausseihin tammikuun aikana, jos kaikki menee suunnitellusti. Siellä olis mahollisuus säästää rahaa, ja sen jälkeen tiedossa olis vuos Uudessa-Seelannissa, tai sitten koulu. Ei kuulostais Hollanti yhtään pahalta!

l kirjoitti...

hahaa, my ancient friend about law! :) onnea ekaan koulupäivään, nauti siitä tunteesta, koska se on häviävä luonnonvara - ens vuonna ei paluu tunnu läheskään yhtä kiinnostavalta.
jos tahdot nähdä ni laita vaik tekstari mun hollantilaiseen numeroon (0681937556), ja tiistaina ois open training. mein joukkueeseen on ilmestynyt uusia aussejakin, hihi. ;)

Jemi K kirjoitti...

Inka:

Britanniassa on kuitenkin se hyvä puoli että lukukausimaksuja varten saa lainan ja ne voi maksaa vasta kun on työelämässä ja tienaa tietyn määrän vuodessa. Mutta edullisempaa opiskelu on tosiaan täällä. Australiassa on jonkin verran yhteistyöyliopistoja, meidän tiedekunnalla ilmeisesti tosin vaan yksi enkä tiedä mitkä mahdollisuudet sinne on päästä mutta olen yrittänyt ylläpitää toivoa päästä sinne tai edes sen maisterintutkinnon vaikka suorittamaan Australiaan. Tällä hetkellä haluan muuttaa sinne viimeistään kandin jälkeen (suunnitelmat tosin voi aina muuttua).

Oi hienoa että suunnitelmissa on Aussit noin pian jo, toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääset matkaan! Vuosi Uudessa-Seelannissa kuulostaa myös upealta!

juneglooms:

Juu uskon että tuo kirja tulee tutuksi tässä ekan vuoden aikana. ;)

Voi hitsi, missasin nyt mahdollisuuden tuohon open trainigiin muiden kiireiden takia. Voiko siihen joukkueeseen liittyä kesken vuotta? Musta tuntuu että pari ekaa jaksoa menee varmaan totutellessa noihin koulujuttuihin mutta kiinnostaisi kyllä liittyä mukaan.. Oi ja olisi mahtava tutustua ausseihin! Otan sun numeron talteen, olisi kiva nähdä jossain vaiheessa kunhan nämä alkukiireet helpottaa! :)