kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

lauantai 3. tammikuuta 2009

Round the Twist

Tämän päivän teemana tuntuu olleen nostalgia. Ensin muistelimme ystäväni kanssa menneitä vuosia ja nyt palauttelin mieleeni erään tv-sarjan joka oli kuin olikin ensimmäinen kosketukseni Australiaan.

Lapsuuteni kesiä viihdyttänyt Summeri näytti (ja näyttää edelleen) lukuisia ulkomaisia nuortensarjoja joista yksi oli Majakan väki (Round the Twist), jota tuijottelin muutaman kesän ajan kiinnostuneena. Sarja sijoittuu Australiaan ja kertoo Twistin erikoisesta mutta kuitenkin niin tavallisesta perheestä joka asuu majakassa. Perheen arjessa hyörivät Tony-isä ja hänen Fay-vaimonsa, kaksoset Pete ja Linda, vauhdikas pikkuveli Bronson sekä myös majakassa asustelevat aaveet jotka tarkkailevat Twistien toisinaan erittäin tapahtumarikasta arkea.


Have you ever, ever felt like this,
When strange things happen,
Are you going round the twist?

Kaksituhattaluvun alkupuolella muistan nauhoittaneekin ahkerasti sarjan jaksoja ja ihailleeni suunnattomasti päättäväistä Lindaa. Ja tietysti minä, kuten moni muukin, ihastuin sympaattiseen Peteen.. Bronson taas kirvoitti naurut aina kohelluksillaan ja päähänpistoillaan. Sarjan tapahtumat olivat ylipäätänsäkin melkoisen mielikuvituksellisia mukaanlukien mm. hypnotisointia, aikamatkailua, aaveita sekä merenneitoja. Muistan myös ihmetelleeni sarjassa puhuttua hauskankuuloista englantia jonka myöhemmin ymmärsin australianenglanniksi.

Sarja on palkittu Australiassa Logie Awardilla ja yhteensä Twistien seikkailuja seurattiin neljän tuotantokauden ajan.

Round the Twistin hauskan tunnusmusiikin voi muuten kuunnella täällä !

3 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Ha, muistan minäkin joskus tuota sarjaa katsoneeni. Ja vaikka turhan vanhaksi itseni tunsinkin, niin silti se viihdytti kesälomiani. :)

Jemi K kirjoitti...

Majakan väki oli kyllä todellakin viihdyttävä! Kokeilin katsoa nostalgian vuoksi muutamaa jaksoa ja lähes yhtä hauska se vieläkin oli. :)

Johanna kirjoitti...

Voi tuo oli munkin suosikkeja aikoinaan :))