kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

lauantai 29. marraskuuta 2008

Matt hukassa

Youtubesta nousee jos jonkinlaista uutta lupausta maailmankartalle. Yksi mielenkiintoisimmista ja erikoisimmista tapauksista täytyy olla Matt joka matkusti ympäri maailmaa tanssimassa tunnettujen nähtävyyksien edustalla sekä mitä äärimmäisimmissä paikoissa.

Yhdysvalloista, Connecticutista kotoisin oleva Matt tallennutti omalaatuisen tanssityylinsä eri puolilla maailmaa videolle joka levisi Internetin selaajalta toiselle ja nyt video on saavuttanut Youtubessa mahtavat 12,045,021 katselukertaa! Ja kyseessä on vain tämänhetkinen tilanne.

Matt kertoo nettisivuillaan idean lähteneen miehen Aasian matkailun reissukaverin keksimästä ideasta korvata tavallisen tylsät nähtävyyskuvat hieman ainutlaatuisemmilla: Matt saisi tanssia tunnettujen rakennusten ja paikkojen edessä tunnetuksi tekemäänsä tanssiaan. Mattin omaperäinen tanssityyli olikin pian jo maailmankuulu! Eikä kyse ole pelkästä hauskanpidosta sillä Matt kertoo tavoitteensa olleen saada amerikkalaiset kiinnostumaan matkustelusta. Niinpä Matt matkasi kuuden kuukauden ajan kolmessakymmenessäyhdeksässä maassa keräten materiaalia ja nauttien niin hullunkurisesta tanssistaan kuin matkustelustakin.

Mattin toinen matka maailmalla tanssien alkoi vuonna 2007 jolloin Matt järjesti mittavan projektin kerätäkseen häneen yhteyttä aiemmin ottaneita sekä uusia kiinnostuneita tanssimaan kanssaan eri kohteissa. Mattin toisella videolla nähdäänkin ihmisjoukkoja tanssimassa yhdessä Mattin kanssa.

Youtuben kommenteissa moni kehuu Mattin videoita insiproivaksi ja kaukokaipuun herättäväksi. Sitä video minunkin mielestäni on. Ainaisena seikkailunnälästä kärsivänä ja muutenkin hyvin uteliaana ihmisenä en voi kuin kaivata näkemään kaikki jännittävät paikat mitä maailmalla on tarjota! Mattin kohteista listani kärkipäähän nousevat Sydney sekä Tokio.

Mattin video:



Katso myös Mattin toinen tanssivideo sekä video jolla Matt kertoo itse matkoistaan !

3 kommenttia:

Jipa kirjoitti...

Tuon Mattin videon ensikertaa nähtyäni oli kyllä semmonen olo että olishan se hienoa itsekkin kiertää... Muutenki mielenkiintonen blogi, itse olen lähdössä täältä Rovaniemen pakkasista (ilmeisesti jossain lapissa päin asut kans..) Melbourneen 23.2. ja sieltä sitte Sydney - Brisbane ainakin jossain vaiheessa... Oikeastaan ei ole mitään suunnitelmia, kunhan vaan pääsis lämpöön ja pois täältä :)

Jemi K kirjoitti...

Tuo video kyllä on aika tehokas tartuttamaan reissuinnostusta.. :) En ole ihan Lapin korkeuksilta, mutta lähes.

Ai sinäkin olet Australiaan suuntaamassa, hienoa. Menetkö siis pidemmälle reissulle ja WH:lla?

Nämä pohjoisen pakkaset on tosiaan aikalailla koettu, jospa siellä Australiassa tarkenisi hiukan paremmin. ;)

Jipa kirjoitti...

Working holiday viisumi joo ja lennot varattu 23.2. meno ja 23.5. takasin Suomeen. Vähän ehkä kaivelee tuo ajankohta ja pituus, välillä ku haaveilin jo välipysähdyksistä Japanissa/Kiinassa siinä matkan varrella, mutta sattu saamaan juuri noille päiville niin halvalla ettei voinu enää jäädä vaiheilemaan... Täydellisen kaaoksen aineet on kyllä kasassa, saa nähä mitä tuostakin reissusta tulee :D Joku blogi kuvineen ois itekkin tarkotus pistää pystyyn kunhan lähtö lähenee.