kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

torstai 4. elokuuta 2011

Newquay, Cornwall

Viikonloppuna suuntasimme ystäväni kanssa kauan odotetulle matkalle Cornwalliin Englannin lounaisrannikolle Newquay-nimiseen pikkukaupunkiin, joka on tunnettu maan ehkä parhaimpana surffauskohteena. Sinne suuntasimme siis myös aaltojen nappaamisen toivossa.

Bussimatka Lontoosta kesti reilut 7 tuntia, mutta yöbussissa se kuitenkin suhteellisen kivuttomasti hurahti. Istuminen kuitenkin palkittiin kun perillä odotti idyllisen rosoinen ja huikeita maisemia tarjoava pikkukaupunki. Rantamaisemat olivat aivan upeat ja tunnelma oli ihanan merellinen lokkien kirkuessa ja meren suolaisen tuoksun leijuessa ilmassa. Olipa muuten ihana nuuhkia raikasta meri-ilmaa Lontoon jälkeen!

Surffauksestakin päästiin nauttimaan todenteolla ja huikeita maisemia tuli kyllä ihasteltua monet kerrat. Itse kaupunkina Newquay ei ollut mikään maailman kaunein tai viihtyisin, mutta heti kun pääsi rannan tuntumaan muuttui tunnelmakin paljon paremmaksi. Paikka tuntui kuitenkin hyvin englantilaiselta pikkukaupungilta kivitaloineen ja fish & chips-paikkoineen. Erikoisuutena tietysti cornish pasties, paikallinen pasteija jonka sisällä voi olla niin kanaa kuin papujakin. Maistoin Full English Breakfast-nimellä kulkenutta pasteijaa jossa todella oli sisällä englantilainen aamiainen makkaroineen ja papuineen. Hyvä ettei vielä munakasta oltu laitettu joukkoon. ;)

Reissu oli kokonaisuudessaan ihana piristys arkeen ja tuntuu että puhtia sai oikein roppakaupalla. Merta ja surffausta jäi ikävä, mutta tietääpä ainakin että tuollainen keidas on olemassa Englanninkin sisällä.


























1 kommentti:

Elegia kirjoitti...

Näyttääkin tosiaan keitaalta! Minua kiehtoisi tehdä road trip Englannin rannikoilla. Jotenkin kesät vain kuluvat "hukkaan" Suomessa, niin ei ole muka aikaa matkailla kotimaassa.

Vuosia sitten ollaan tehty road trip UK:ssa, mutta oltiin enemmänkin sisämaassa. Silloin asuttiin vielä Suomessa.