Voin viimein kertoa että Australia-ikävä saa ensi viikon lopulla suuren helpotuksen, sillä silloin laskeudun Sydneyyn ja aloitan toisen seikkailuni tuossa kenguruiden maassa! Tällä kertaa sen kesto on vain vajaa kuukausi, mutta koska paluuta on odottanut jo melkein vuoden suuresti ikävöiden, on tämäkin aika Australiassa erittäin kallisarvoista!
En voisi olla innostuneempi tällä hetkellä! Kovin tarkkoja suunnitelmia en ole vielä ehtinyt tehdä, mutta tarkoitus olisi pyrähtää Sydneystä pohjoiseen päin johonkin surffikohteeseen. Elän mieluummin spontaanisti ja päätän sitten siellä mitä keksin tehdä. Sydneykin on niin ihana että siellä riittää taatusti tekemistä vaikka kaupunki jo tuttu onkin. Odotan eniten ihanaa lämpöä, aurinkoa, kavereiden jälleennäkemistä ja surffausta.
JEEEE, vihdoinkin! :)
--------
Kuvituksena viime reissun vaiheita lentokoneessa, oikeanpuoleisessa kuvassa ikkunasta näkyy valtava Outback.
9 kommenttia:
Oih, kuulostaapa hyvältä! Tulevat päivitykset Sydneystä saattaa tosin aiheuttaa huomattavia kateellisuuspuuskia :)
OMG!
Kade oon! Mutta superiloinen myös sun puolesta! Toivotaan, että mäkin siihen koneeseen sinne suunnille pääsen ennen syksyä hyppäämään!
Tervetuloa takaisin Sydneyyn! Blogiseuraa tarjolla vielä muutaman viikon, sitten vie tie eteenpäin tätä seikkailijaa :)
Onnea hyvästä päätöksestä ja tervetuloa takas Sydneyhin! Mullaki pitäs jossain vaiheessa, ei onneks vielä, päättää haluanko hakea 2.vuoden viisumia vai en... Tosi hankalaa.
Laura,
Hih. :)
I,
Voin kyllä suositella! Jospa pääset matkaan!
noona,
Oi kiitoksia tarjouksesta! Vietän Sydneyssä luultavasti vain viikon, vielä ei varmaa tietoa. Olen lueskellut sinunkin matkasi vaihteita mielenkiinnolla :)
Henriikka,
Kiitoksia! Voin kyllä suositella toisen vuoden viisumin hankkimista, muutama kaveri jäi sillä Ausseihin ja ovat erittäin tyytyväisiä toiseen vuoteen siellä. Minua harmittaa ihan mielettömästi etten toista WH:ta hankkinut! Nyt meen ihan vaan turistiviisumilla vajaaksi kuukaudeksi reissuun.
hei tosta sun hollannin opiskeluista kysyisin vielä, että kuinka vaikea tenteistä oli päästä läpi?
ja saiko tenttejä uusia ja kuinka monta kertaa? Kun monessa maassahan on se, että tenttejä ei voi uusia ollenkaan ja tippuu saman tien yliopistosta jos ei heti pääse läpi, niin miten se tuolla toimi?
kiitos tosi paljon jos vielä viittit vastata. on vaan jäänyt itselle sellainen kuva että tuolla lain opiskelu olisi haastavampaa kuin esim. suomessa ja en ole niin ahkera lukijatyyppi etten tiedä kannattaako edes hakea.
niin ja vielä: kuinka paljon noihin opiskelukirjoihi tai materiaaleihin menee esim n. puolessa vuodessa rahaa? onko joka aineeseen kirjat vai jotain monistenippuja tms? Kiitos :)
Anonyymi,
Tentit on kyllä tosi haastavia. Ne ei todellakaan siis ole samanlaisia kuin Suomessa yleensä yliopistoissa (oikisesta tosin en tiedä) vaan esimerkiksi meidän ihan ekassa kokeessa oli 2 esseetä, muistaakseni päälle 20 lakitermiä jotka piti selittää, 3 lakitapausta joihin piti vastata ns. esseevastauksina sekä päälle 50 monivalintaa. Ja aikaa 3 tuntia.
Itse tein vain tuon yhden kokeen ja niistä on melko vaikea kyllä päästä läpi, yleensä ihmiset tuntuu saavan kutosesta seiskaan arvosanoja ja läpi saa vitosella. Kymppiä en ole kuullut kenenkään saavan, kasit ja ysitkin harvassa.
Kokeet siis ovat erittäin vaativia ja muutama kaveri opiskeli lähes ympäri vuorokauden ja silti tuli hylätty..
Työtä saa siis todella tehdä.. Sekä lukemista että tehtäviä on paljon. Koealue tuntui lähes mahdottomalta, siihen sisältyi todella suuri aihekokonaisuus. Ja asiaa mutkittaa vielä se, että ei opiskella vain yhden maan lainsäädäntöä vaan Englannin, Hollannin, Ranskan ja Saksan eli kaikkien lait tulee olla hallinnassa koealueelta.
Itsekään en ole hirmuisen pänttääjätyyppiä ja olen nähnyt monen pänttääjätyypinkin tuolla saavan hylättyjä. Mutta onneksi ensimmäisen vuoden noin jouluun mennessä saa mutkitta lopettaa kesken jos siltä tuntuu. Kokeilla toki saa omia rajojaan. Toiselle vuodelle siirtyy vain n. 50 %, joten lopettamisluku on erittäin suuri.
Materiaaleihin menee n. 20-50 e/kirja ja niitä tarvitaan noin yksi per kurssi, joskus kaksi. Isoimpia hankintoja on varmaan lakihakemisto ekan vuoden alussa. Monisteita ei jaeta juurikaan kurssimanuaaleja mukaanottamatta, jotka tulostetaan netistä.
Ja tentit saa uusia kerran. Toki kurssin voi uudestaan käydä myös. Tuossa on riskinä se, että jos ei ensimmäisen vuoden tietyyn aikaan mennessä ole saanut tiettyä määrää credittejä (opintopisteitä), saa negative study advisen eli ei välttämättä suositella siirtymään toiselle vuodelle. Kurssit kannattaa siis saada käytyä ajoissa ja tosiaan olla jättämättä niitä mitenkään roikkumaan. Uusinnat on yleensä muutaman kuukauden päästä kokeesta.
Lähetä kommentti