kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

tiistai 4. tammikuuta 2011

Ikävöintiä ja väliaikatiedote

Luin tänään erään melko osuvan sanonnan:


"Don't worry about the world coming to an end today
- it's already tomorrow in Australia"

-- Charles Schulz


Ette uskokaan kuinka valtava Australia-ikävä juuri velloo minussa. Tuo sanonta on mulle Aussi-ajatusmaailman ydin. Ei huolta huomisesta. No worries, mate!

Ikävöin niin kovasti esimerkiksi näitä asioita:

- paljain varpain käveleminen lähes joka paikassa
- auringon lämpö
- tuoreet hedelmät, etenkin mangot ja ananas
- surffaus
- "no worries, mate!"
- auringonlaskut
- meren tuoksu ja kohina
- aksentti
- Coles-ruokakauppa
- bbq-partyt ja sausage rollsit
- uiminen
- lämpimät kesäillat (tai no, lämmin = +30c)
- aurinkorasvan tuoksu
- varvassandaalit, paikallisten mukaan "thongsit"
- lämpimät sadekuurot
- fish & chips-paikat ja niiden herkkuhampurilaiset
- kaikki ihanat ulkoruokapaikat
- kookaburran nauru
- sirkkojen siritys iltaisin
- lähes kaikki rannat
- ihanat maisemat
- eukalypus-puiden tuoksu

----------

Sitten suunnitelmien pariin.. Paljastin kuvien muodossa suunnitelma A:n alkuvuoden 2011 seikkailuille viime merkinnässäni. Lämpö, rannat, rentous ja surffaus siis suuntana. Olen arponut pitkään kahden kohteen välillä tekemättä vieläkään lopullista päätöstä. Molemmilla on puolensa, mutta molemmissa rakastamani surffaus ja rento meininki ovat pääosassa.

Suunnitelma B:n voi kukin arvata tämän ikävöivän merkinnän perusteella. ;) Syynsä sillä on olla vasta suunnitelma B, mutta siitä ja muusta ehkä lisää ensi kerralla.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kerro jo.. koko ajan vaan vihjailu postauksia :) milloin, minne yms..

Anonyymi kirjoitti...

Noista sun maastrichtin opiskeluista haluisin kysyä sen verran että; oliko siihen law kurssille kun pääsee niin suora pääsy myös master opintoihin (ilman suosituskirjettä tai uutta hakua) ja kuinka paljon tunteja/koulupäiviä oli viikossa? sekä kuinka paljon lukemista oli tai käytit siihen aikaa "vapaa-aikana" (esim viikossa 10 tuntia)?

Koska mua jäi epäilyttämään et onko se opiskelu aivan liian raskasta vai miksi lopetit sen? Itellä kun olisi tarkoitus hakea sinne nyt, mutta mietin vielä kannattaako sittenkään,kiitos.

t:Nina

Jemi K kirjoitti...

Nina,

Ainakin bachelor oikeuttaa maisteriin tuolla eli hakuoikeuden saa suoraan. Ilmeisesti sisäänkin pääsee suhteelisen suoraan. Ei kuitenkaan ole ihan sama juttu kuin Suomessa jossa maisteri on kahdin automaattinen jatke.

Tuolla yliopistossa on monia erikoistuvia maisterintutkintoja joista useimpiin ei ole mitään erityisvaatimuksia mutta esim. international law saattaa vaatia jotain tiettyjä arvosanoja tms.

Opiskelua on yleensä n. 2 kurssia per jakso ja joskus myös ns. perustaitoja lisäävä Skills-kurssi joka jatkui meillä koko syyslukukauden muiden kurssien "alla" (kyseinen kurssi on erittäin vaativa työmäärältään). Yksi kurssi käsittää n. yhden kahden tunnin luennon/viikko ja 1-2 kpl kahden tunnin tutoriaalia eli ryhmätuntia. Itsenäiseen työskentelyyn menee kaikkien kurssien ja töiden osalta 2-10 tuntia päivässä, riippuu miten aikataulu rakentuu ja miten on tottunut opiskelemaan. Saa kuitenkin varautua siihen että opiskelu vie suurimman osan vapaa-ajasta. Itse kulutin eniten aikaa juuri Skills-kurssin laajoihin esseisiin sekä lakitapausten ratkomiseen.

Maastrichtin yliopistossa on onneksi mahdollisuus päättää ensimmäisen vuoden n. jouluun mennessä haluaako jatkaa toiselle vuodelle. Eli jos syksyllä tuntuu ettei halua jatkaa, voi lähteä vaivatta.

Kannustaisin kokeilemaan jos todella on innostunut ja uskoo että työmäärä sopii jne. Aina sieltä pääsee pois jos ei tykkää. :)

Voit kysellä toki lisää jos tulee mieleen lisää kysymyksiä! :)

Lauren kirjoitti...

Ihana tämä sun blogi! Oon ihan samanlainen luonteeltani kun sinä: haaveilija ja aina haluamassa ulkomaille. Kaukokaipuu on itselleni ainakin pysyvä tila ja uudet kuviot elämässä pikemminkin vakio, kuin erikoistila! ;)
Kaikkea hyvää, mitä ratkaisuja elämässäsi sitten teetkin!

In bocca al lupo= onnea!

Jemi K kirjoitti...

Laura,

Kiitos! Mukava kuulla että samanhenkisiä löytyy ruudun toiselta puolelta. :) Samoin sinulle myös kaikkea hyvää ja seikkailuja!

Kazza kirjoitti...

Voih, toivottavasti pääset takaisin rakkaaseen Australiaasi! :) Itsellä on tapa sanoa ja miettiä... minkä voi unelmoida voi myös toteuttaa ;) Hyvää alkanutta vuotta ja mukava lueskella taas juttujasi piiiitkän tauon jälkeen!

Jemi K kirjoitti...

Kazza,

Ihana kuulla sinusta pitkästä aikaa! Lueskelinkin jo uusia kirjoituksiasi innolla. :)

Olen ehdottomasti samaa mieltä unelmista! Australia-unelmasta pidän kyllä kiinni kovasti ja ei tiedä milloin se toteutuu..

Ihanaa alkuvuotta Suomessa sinne päin! ;)