kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

torstai 11. marraskuuta 2010

Karnevaalihumua

11.11. on täällä Maastrichtissa ollut karnevaalipäivä, sillä joka vuonna tänä päivänä avataan virallisesti karnivaalikausi. Keskustassa raikasi musiikki ja konfetit lentelivät ympäriinsä kellon lyödessä 11:11. Tapahtuman nimikin oli asiaankuuluvasti "11 van de 11 in Maastricht".

Ihmiset olivat pukeutuneita toinen toistaan hullumpiin asuihin ja Vrijthofilla (toinen kaupungin pääaukioista) oli suuri teltta jossa raikui musiikki ja ihmisiä tanssitettiin. Sain kokea hollantilaista juhlakulttuuria oikein urakalla! Ja voin sanoa että riehakasta kansaa ovat! Tapahtuma alkoi jo aamupäivällä ja jatkui iltaan saakka. Jo puolenpäivän aikaan kaupunki suorastaan kuhisi värikkyyttä ja iloinen karnevaalimusiikki raikasi.

Olutteltalla oli tungosta heti iltapäivästä

Satunnaisia linssiluteita

---------------------------
Tällaisissa merkeissä täällä torstai siis. Huomenna koittaa vihdoin se kauan odotettu viikonloppu. Tästä viikosta tuli yllättävän kiireinen ja kirjastossa vierähti taas tovi jos toinenkin. Lisäksi tänne on nyt tullut talvi, ainakin mitä myrskystä ja jäätävän kylmästä viimasta voisi päätellä. Talvitakit, pipot ja lapaset ovat jo hyötykäytössä. Lunta saa varmasti odotella vielä tovin. Tuntuu oudolta että on marraskuu eikä vielä lumen hitustakaan. Kylmyys on kyllä purevaa. Tällaisella kelillä on niin ihana käpertyä sisälle lämpimään. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkälaisena kaupunkina pidät M. asuinpaikkana? Ja ois kiva kuulla mitä olet pitänyt opiskelusta siellä?

Jemi K kirjoitti...

Vastasin toivottavasti kysymyksiisi uusimmassa merkinnässä. :) Saa kysyä lisää myös!