kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Päivä jona taivas oli oranssi

Tänä aamuna herätessä sai kyllä hieraista silmiään useamman kerran, nimittäin verhojen takaa kajasti kirkas oranssi valo. Unensekaisissa ajatuksissa ehti käydä niin tavallista voimakkaampi auringonnousu kuin maailmanloppukin. Pieleen meni, sillä tarkemmin katsellessa huomasi kyseessä olevan dust stormin, joka saapui yöllä Sydneyn ylle hellepäivää seuranneen ukkosmyrskyn jälkeen. Voimakkkaat tuulet nostivat sisämaassa oranssin hiekan lentoon, kuljettivat sen tänne rannikolle asti ja nyt aamupäivälläkin taivas on yhä oranssin sakean sumun peitossa.

Paikallisetkin ovat ilmiön edessä ihmeissään, sillä tällaista ei ole aiemmin nähty vaikka hiekkamyrskyjä on silloin tällöin ollutkin. Tämä on kuitenkin jotain aivan toista.. Uutiset tulvivat kuvia joissa Sydneyn maamerkit ovat peittyneitä sankkaan oranssiin sumuun ja onpa astmasta kärsiville, vanhuksille sekä raskaana oleville suositeltu sisätiloissa pysymistä. Hiekan aistii lähes koko ajan, sisätiloissakin, vaikka ikkunat ja ovet ovatkin suljettuina. Karhea hiekka tuntuu nenään ja yskittää, vaikka en itse astmasta kärsikään.

Hiekkasumun oletetaan leijuvan kaupungin yllä vielä ainakin muutaman tunnin ajan. Melko hurjan näköistä tuolla ulkona kyllä on! Aurinkoa ei näy muuten kuin hetkittäin pienenä kajastuksena oranssin sumun takaa..

4 kommenttia:

Salla J kirjoitti...

Vau, luin juuri iltasanomien sivuilta tuosta ja ajattelin käydä kurkkaamassa että ootko kirjoitellut tästä! Varmaan dokumentoimisen arvoinen juttu:> Oon lueskellut aina välillä sinun blogia ja kuulostaa siltä että ihanaa elämää vietät siellä Sydneyssä! Nautihan elämästä ja kokemuksista!:>
t. Salla-serkku

Kazza kirjoitti...

Outoa! Tänään oli meidänkin uutiset tätä hiekkamyrskyä täynnä. Upeita kuvia sieltä on otettu, tosin se hiekan hengittäminen on varmasti kamalaa. :P Kaikki Sydneyn kaverit ovat kauhistelleet asiaa facebookissa ja jäävät pois töistäkin tilanteen takia. Toivottavasti otit paljon ikimuistettavia kuvia!

juanita kirjoitti...

satuin näkemään meilläkin tänään uutispätkän oranssista sumusta ja aika jännältä se telkkarissakin näytti!

Jemi K kirjoitti...

Salla J,

Ai hei! Olipa hauska yllätys kuulla sinusta. :) Oli tosiaan melkoinen ilmiö tuo oranssi hiekkamyrsky, sitä oli kyllä uutiset ja lehdet koko päivän täynnä. Paikallisetkin ihan ihmeissään vaikka on täällä pienempiä hiekkamyrskyjä aiemminkin nähty.

Joo olen kyllä täällä mainiosti viihtynyt, niin paljon nähtävää ja koettavaa! :) Mukavaa syksyn jatkoa sinulle myös!

Kazza,

Oli kyllä outo päivä! Tuntuu että kaikki oli ihan sekaisin tuon oranssin sumun takia.. Melkoinen kokemus sinänsä. :) Muutaman kuvan onnistuin räpsäisemään, harmitti tosin että ei tullut uskaltauduttua kotipihaa kauemmas kuvailemaan koska hiekka kävi sen verran henkeen. Mutta olipa kerrankin jännä päivä! :D

juanita,

Oli se kyllä melko hurjan näköistä! Harvoin näkee taivasta tummanoranssin värisenä. ;)