kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Päivä eläintarhassa

Tällä kertaa taivas Sydneyn yllä on harmaa. Vettä on ripotellut aamupäivän mittaan silloin tällöin ja lämmin huppari oli hyvinkin tarpeen ulos astuessa. No, takapakki kuuluu aina kevääseen! Myös täällä Päiväntasaajan alapuolella.

Alempana sijaitsevassa kuvasatsissa on kuitenkin vielä aurinko ja helle, pääsin nimittäin lauantaina tutustumaan Taronga Zoon eläimiin! Lapsenomaisella innostuksella tulikin kierrettyä lähes koko valtava eläintarha lävitse ja tulipa nähtyä vaikka minkälaisia eläimiä! Muunmuassa mangusteja, kirahveja, hylkeitä, jättimäisiä käärmeitä, leijonia, tiikeireitä, seeproja, kotkia.. Ja tietysti nämä australialaiset tuttavuudet kuten kengurut, koalat, vesinokkaeläimet ja kookaburrat. Kengurut tosin ottivat rennosti ja makasivat jalat kohti taivasta, joten niihin ei oikein päässyt tutustumaan saati sitten puiden oksien pimennossa umpiunessa keikkuviin koaloihin. Isot tiikerit ja leijonatkin vetivät hellepäivän nokosiaan täyttäpäätä. No, allekirjoittanut oli silti innokkaana tirkistelemässä noita ihmetyksiä ja samaa voi sanoa kanssaihmettelijästäkin.

Kävimme myös katsomassa upean lintushow:n pienellä areenalla, jolta näkyi upeat maisemat merelle ja taustalla häämöttivät keskustan pilvenpiirtäjät. Show oli todella upeasti tehty ja sai siinä haukkoa lähes henkeään katsoessa upeiden, värikkäiden lintujen lentoa turkoosinsinistä taivasta vasten ja taustalla soi tilanteeseen hyvin sopiva musiikki. Yleisö oli todella mukana "ooooh"-huudahduksineen. Show:n oikea tähti oli jättikokoinen kondorikotka, joka tepasteli tyytyväisenä areenalla lentäen välillä upeasti liidellen.

Tässä vielä hieman kuvasatoa päivältä:



2 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Meilläkin on ollut vähän harmaa päivä vaihteeksi. :P Takapakkia ehkä vähän, mutta onneksi ilma on vielä lämmin. Ihania eläimiä ole kuvannut, itse en henkilökohtaisesti voi mennä eläintarhaan, koska eläinaktivisti sisälläni kiehuu raivosta ja säälistä, mutta kuvia voin sentään katsoa ja ihailla. :) Omana haaveena olisi nähdä joskus vielä tiikereitä luonnollisessa ympäristössään (ja mielellään itse olisin jossain turvallisessa paikassa niitä ihmettelemässä) :D
Ja tuo lintushow kuulosti hienolta! Olisitpa saanut videolle :)

Jemi K kirjoitti...

Minuakin nuo eläintarhan asukit hieman säälittivät, mutta uteliaisuus pakotti kovettamaan sydämen. :) Tiikerit ovat kyllä aivan upean näköisiä eläimiä, ja luonnollisessa ympäristössä varmasti upeimmillaan. Harmi tosiaan että lintushow:ta en videolle ottanut, tosin en tiedä olisiko sen vaikutus ollut lähellekään sama kuin "luonnossa" mutta upea se oli! :)