kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Merkkipäivä ja ihmetyksiä

Terveiset jälleen täältä Australian helteestä! Tänään on nautittu taatusti kolmeakymmentä hipovista lämpöasteista, tosin ei nämä helteet vielä jokapäiväistä herkkua ole. Keväässä vasta kuitenkin ollaan joten pitkähihaiset -ja lahkeiset ovat hyvinkin tarpeen vielä lähes jokaisena päivänä. Mutta kesää kohti ollaan ehdottomasti menossa!


Minulla tulee tänään täyteen 6 kuukautta Australiassa ja Sydneyssä. Tuntuu kyllä samaan aikaan hienolta ja hurjalta. Ajatukset "Vau, tänne asti selvitty!" ja "Voi ei, aika käy vähiin!" vuorottelevat mielessä, mutta pääasiassa tämä on ihan hieno etappi. En ole koskaan ollut näin kauaa poissa Suomesta saatikka kotoani. Täällä aika on vain hurahtanut ja on saanut todella uskoa sanontaan joka väittää ajan kuluvan nopeasti kun on hauskaa ja viihtyy. Ja niinhän se kuluukin!

Suurkaupungin hulinassa ja ihmismassassa riittää toisinaan ihmeteltävää pikkukaupungissa kasvaneelle. Tänään päätin tietoisesti listata muutamia ihmetyksiä jotka ovat saaneet näiden 6 kuukauden aikana kysymysmerkit surisemaan mielessä tai muuten vain kiehtoneet ja mietityttäneet.

Tässä siis sekalaisia havaintoja ja ihmetyksiä Sydneystä:

- Ihmiset jättävät täällä kotinsa eteen tienvarteen tarpeettomat romunsa, jotka sitten ilmeisesti joskus noudetaan pois. On hauska nähdä mitä ihmiset heittävät pois ja joukossa on ollut muunmuassa: koiran pieni sänky, pelejä, sohvia, tietokone..

- Julkisilla paikoilla nukkuvat ihmiset. Tänäänkin bongattu: iäkkäämpi naishenkilö joka nukkui ostoskeskuksen penkillä tyynen rauhallisen näköisenä melusta ja vilskeestä huolimatta

- Olen huomannut useammalla ihmisellä paksun villakangastakin tai toppatakin vaikka aurinko porottaisi lämpimästi ja mittarikin näyttäisi vähintään kahtakymmentä

- Liikennevalot vaihtuvat ihan kamalan nopeasti jalankulkijoilla, vihreät valot kestävät yleensä vain muutaman sekunnin mikä saa jalankulkijaparat kiirehtimään henkensä edestä autopartion odotellessa kärsimättömänä vuoroaan

- Sanomalehti jaetaan amerikkalaisista elokuvista tutulla tavalla rullana jotka nakellaan kotien pihoille

- Olen nähnyt todella monta kertaa kenkäparin joka on heitetty sähkölangan päälle roikkumaan nauhoistaan. Lieneekö kyseessä sama henkilö joka vain tykkää nakella kenkiään ilmaan vaiko vain huvittava trendi?

- Ruokakaupoissa ostokset pakataan lähes automaattisesti ohuisiin muovikasseihin ja vaikka yhä useampi myyjä tiedusteleekin kassin tarpeellisuutta on silti useamman kerran huomannut ostostensa jo päätyneen kassiin ennen kun on ehtinyt kieltäytyä

--

Niinhän se on, ettei mikään maailman kolkka ole aivan täydellinen ja aina joku ihmetyttää. Minulle Australiasta on tullut kaikkine puolineen todella rakas paikka. Ja Sydney on ehdottomasti ansainnut paikkansa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista, sillä sitä se todellakin on! Nyt kesän lähestyessä ja rantojen täyttyessä saa maistaa aimoannoksen sitä aitoa Sydneytä, jota se parhaimmillaan on. Jospa ne pahimmat kylmät kelit olisi voitettu.. (Ja talvi tuntui oikeasti toisinaan kylmältä, vaikka ei sitä suomalaisena mielellään myönnäkään! ;)

Kesää ja uusia seikkailuja kohti!

4 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Näitä on aina niin kiva lukea. Mä tein aiemmin postauksen minkä olin Ausseissa kirjottanu paperille, missä olin luetellu asioita mitä kaipaan Suomesta. Nyt taas heti kun saan ajatukset kasaan niin kirjotan sitten asioista mitä Australiasta kaipaan. Jos haluut lukaista niin löytyy täältä http://stinkar.blogspot.com/2009/03/australia-finland-australia.html (:

Ihanaa jatkoa taas sinne, kyllä kelpaa noiden säidenkin suhteen jo olla siellä onnessaan! :P

Ja joo, ne talvet on kylmiä Sydneyssä, kaveri kutoi sillon mulle lapaset ja kävin ostamassa villapaitoja paljon :D

-Inka

Kazza kirjoitti...

Hei taas pitkästä aikaa! :) Mukava lueskella pitkästä aikaa fellow "down under"ilaisen juttuja (vaikka itse täällä hieman etelämmässä olenkin. Uskomatonta että siellä on jo 30 asteen helteet, täällä on myös kevät täysillä päällä, 20 astetta ja aurinkoa melkein koko ajan! Ihanaa. Ja talvi tosiaan voi olla todella kylmä täälläpäin maailmaa, lähinnä noiden huonosti rakennettujen talojen takia... :/

Itsellä on muuten samat ajatukset... Tammikuussa tulee minulla täyteen kokonaiset kaksi vuotta täällä! Uskomatonta miten nopeasti aika on lentänyt! Mutta totta puhut, hauskaa pitäessä aika lentää. :) Ja muuten tuo muovikassien käyttö ruokakaupoissa on aivan järjetöntä! Joskus saattaa olla 15 muovikassia kun on kaupassa käynyt ja valitettavasti unohtanut ottaa ne kunnolliset kierrätettävät kauppakassit mukaan. Voi sitä muovin määrää! Ja kassissa saattaa olla kolme tai neljä tuotetta, härregyyd mitä tuhlausta. :P

Jemi K kirjoitti...

InkaR,

Kiva kuulla! Oli mielenkiintoista lukea tuota sinunkin listaa, moneen asiaan kyllä samaistun.

Kiitos ja hyvää jatkoa taas sinne myös! Aurinkoisia syksykelejä :)

Kazza,

Hei vain! Kiva kuulla sieltäkin päin kuulumisia. :) Hassua tosiaan että kevät on siellä vasta aluillaan, mutta kyllä se kesä sinnekin pian tulee. Täälläkin on nyt taas 20 asteen säät ja harmaata, höh.

Hui, kaksi vuotta on jo upea saavutus! Vautsi. :)

Athelas kirjoitti...

Heips! Olipa kiva löytää tämä blogi :). Itse Australiassa puolisen vuotta ja Seelannissa yhteensä kohta kaksi vuotta asuneena ihmettelen usein ihan samoja asioita... Ameriikoissa muuten tuo lenkkareiden ripustaminen sähköjohtoihin liittyy jengeihin, kuulemma merkkaavat jotain huumejuttuja. Tiedä sitten onko Ausseissa sama (ja onko Jenkeissäkään tuo koko totuus)?