kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Historian siipien havinaa, osa 2: Unelma Australiasta

Olen usein joutunut vastaamaan kysymykseen miksi juuri Australia?

Vastaaminen on ollut yllättävän vaikeaa ja olenkin usein tyytynyt vastaamaan "koska se on unelmani". Olen usein miettinyt milloin se unelma oikein sai alkunsa. Tässä pieni historiikki siitä

Ensimmäisen kerran tulin tietoiseksi tuosta kaukaisesta kenguruiden maasta ala-asteaikoina jolloin katsoimme Sydneyn olympialaisia ja luin myös Maailman lapset-nimistä kirjaa jossa esiteltiin perheitä ympäri maailmaa.
Muistan tuolloin ihmetelleeni Australian erikoista eläimistöä, etenkin kenguruita ja koaloita. Opin myös että tuolla kaukaisessa maassa on maa oranssia hiekkaa ja Sydneyssä sijaitsee hauskan näköinen oopperatalo. Sain myös kuulla tv:stä maan hauskankuuloista aksenttia.


Lukioajan alussa olin kiinnostunut Australiasta siinä määrin
että halusin sinne vaihto-oppilaaksi.
Kuulin kuitenkin että maahan on erittäin vaikeaa päästä suuren hakijamäärän takia ja haaveilinkin siitä lähinnä salaa, pääasiassahan olin menossa Yhdysvaltoihin. Kesävaihtoakin mietin ja taisinpa olla vähällä laittaa hakupaperitkin menemään.

Käsittelimme lukion englanninkurssilla jonkin verran Australiaa ja innostukseni kasvoi entisestään. Mikä on tuo kaukainen maa, jossa puhutaan hauskasti ja kenguruita loikkii ympäriinsä? Kuuntelimme myös hauskan Men at Work-kasaribändin kappaleen "Down Under" ja opimme hieman aussislangia. Muistan kuinka englanninopettajamme kysyi haluaisiko kukaan meistä matkustaa Australiaan. Olin yksi harvoista jotka viittasivat, ihme kyllä, ja sain vastata. Taisin sanoa jotain maan monipuolisuudesta ja kiehtovuudesta. Illat luin Australian matkaoppaita ja katsoin iänikuisia kirjaston videoita Australiasta.

Lukion edetessä jäi unelma vaihto-oppilasvuodesta taustalle,
vaikkakin matkustushaaveet pyörivät yhä ahkerasti mielessä.

Aloin haaveilla jo lukion jälkeisestä välivuodesta ja yksi haavekuva oli vuosi Australiassa Working Holiday-viisumilla seikkaillen ja töitä tehden. Kuvaan kuuluivat myös tietysti turkoosi meri, valkea hiekka ja surffilauta. Valkolakkini saatuani oli aika alkaa tehdä unelmista totta. Kesällä olin ihan innoissani lähdössä Yhdysvaltoihin au pairiksi, mutta lopulta löysin itseni mutkien kautta Lontoosta hoitamasta kolmea lasta. Palattuani Suomeen ei kaukokaipuu suinkaan hellittänyt, vaan oli etsittävä uusi keino päästä maailmalle. Otin itseäni niskasta kiinni Australia-unelman suhteen ja marraskuussa minua onnisti sitten oikein todenteolla - ja nyt olen sinne sitten lähdössä!

Australia on minulle kaukainen maa, joka on niin kiinnostava että siitä täytyy vain yksinkertaisesti ottaa selvää. Upea luonto, maan iso koko, mystinen Outback, Blue Mountains, Sydneyn kaupunki kuuluisine maamerkkeineen, Tyyni Valtameri ja sen turkoosit aallot.. Tätä kaikkea unelmani Australiasta käsittää. Tahdon päästä safarille Outbackiin ja nukkua taivasalla, vaeltaa Blue Mountainsilla ja ihailla sinistä "sumua", surffata Sydneyn rannoilla, snorklata ja nähdä upeat korallit, nauttia rantelämästä ja oppia lausumaan aussiaksentilla.

Tasan kaksi viikkoa siihen kun lähden vihdoin matkalle hiljalleen kohti unelmieni maata.

Tässä vielä hauska huumoripläjäys höystettunä pienellä Australia-tietoudella.. Enjoy, mates! ;)





2 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Hahahahha aivan MAHTAVA toi video. En oo aikaisemmin nähny, ja nyt en voinu olla kattomatta sitä kahesti peräkkäin :D

Ps. Sanavahvistuksena lukee aerse, lievästi sanottuna repesin sille!

Jemi K kirjoitti...

Se on aika loistava kyllä! :D Ja tuo vahvistussana sattui melko oivasti videon luomaan hervottomaan tunnelmaan, hahah!