kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Kamerafriikin pohdintoja

Tammikuu jäi taakse ja helmikuu pakkasineen on jo täällä - hui!

Tehtävien asioiden listassa on havaittavissa lyhennystä. Vielä olisi muutamia hankintoja jäljellä, joista tosin harkitsen jätänkö osan tehtäväksi vasta siellä toisella puolen maailmaa. Tärkeimpien hankintojen joukossa on kuitenkin kamera.

Niin, hyvä ja kestävä sellainen. Valinta vain ei ole helpoin mahdollinen. Merkin olen tosin tainnut jo lyödä lukkoon: Olympus. Nyt on vain päätettävä ottaako pokkarimalli Canon 400D-järjestelmäni lisäksi vai nykyisen tilalle "päivitetty" järjestelmäkamera, joka tulee täysin harrastajakäyttöön aloittelevalle kuvaajalle.

Päätin listailla hieman plussia ja miinuksia molemmista helpottaakseni tulevaa valintaa.

Vaihtoehto nro 1:

Olympuksen pokkarikamera:
(Olympus µ TOUGH-6000 / -8000)



+ Pieni ja kevyt, toisinsanoen mainio reissukamera
+ Kuvanvakaaja
+ Kestävyys, etenkin vedensietokyky kolmeen metriin, joka on vakio-ominaisuus useissa Olympuksen pokkareissa
+ Mahdollisuus videokuvaan
+ Visuaalisesti näyttävä kamera

+ Paljon erilaisia kuvausominaisuuksia -ja ohjelmia

- Kuvanlaatu ei välttämättä vastaa odotuksia järkkäriin tottuneena

µ TOUGH 6000 -huippukamerassa, joka on vesitiivis 3 metrin syvyyteen asti ja kestää pudotuksen 1,5 metrin korkeudesta, on 3,6x laajakulmazoom ja 28–102 mm:n objektiivi. Tässä mallissa on ainutlaatuinen muotoilu ja erinomainen kestävyys yhdistyvät huippulaatuun. µ TOUGH 6000 on luotuonnistumista ja aktiivista elämää varten. Se sopii yhtä hyvin
urheilulliseen elämäntyyliin kuin lapsiperheen kiireiseen arkeen, jossa tavaroiden on kestettävä myös lasten käsittelyä. Siinä on lisäksi kaksoiskuvanvakaaja ja TAP-toiminto, jonka ansiosta kameraa voi käyttää vaikka hiihtokäsineet kädessä. Kun sinulla on µ TOUGH 6000, voit huoletta nauttia vauhdikkaasta elämästä ja katsella upeita kuvia 6,9 cm:n HyperCrystal III -näytössä.

Vaihtoehto nro 2:

Olympuksen järjestelmäkamera:
(E-420 / E-520)



+ Kuvanvakaaja (E-520)
+ Hyvät puitteet laadukkaille kuville
+ Runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia
+ Objektiiveissa valinnanvaraa

- Ei video-ominaisuutta
- Pokkarimalliin verrattuna isohkosta koosta voi olla haittaa
- Ei välttämättä paras vaihtoehto nopeaan tilannekuvaukseen
- Käsiteltävä paljon varovaisemmin = vaativissa olosuhteissa hankala

Olympus E-Systemin uusin täydennys, E-420, on loistava valinta niin kokeneille kuvaajille kuin digitaalisen järjestelmäkuvauksen vasta-alkajillekin. Käyttäjät pääsevät hyödyntämään digitaalisen järjestelmäkameran tarjoamaa kuvanlaatua, mutta voivat silti nauttia helppokäyttöisyydestä, joka yleensä yhdistetään vain kompaktikameroihin. Tähän sisältyy LCD-näytön Live View -suorakatselutoiminto, joka voi helpottaa kuvien rajaamista merkittävästi. Lisäksi kamera kulkee helposti mukana, onhan se maailman pienimpiä ja keveimpiä digitaalisia
järjestelmärunkoja.

E-420 sopii minne vain - pienestä matkakassista naisten käsilaukkuihin asti. Tämä tekee siitä täydellisen kumppanin toimittajille, matkailijoille tai muille seikkailijoille, jotka arvostavat ainutlaatuista kuljetettavuutta, suorituskykyä ja vastinetta rahalle.

---------


Kuvat täältä ja täältä

----------

Ratkaisuun en ole aivan vielä päässyt. Lisäksi mietin ostanko tulevan kamerani täältä vai vasta Australiasta. Malttamattomana tekisi tietysti mieli ehtiä opetella kameran käyttöä jo täällä matkaa odotellessa, mutta harkitsen nyt vielä..

Kumman sinä valitsisit?


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

itse ottaisin tuon pienemmän - näppärän kokoinen ja näin ollen helpompi kuljettaa, monesti saattaisi jäädä kamera ottamatta mukaan juuri siksi kun ei mahdu minnekkään...
Ja näin järkeiltynä itsekin sait enemmän miinusta tuohon järkkäriin ! :)

Jemi K kirjoitti...

Rosalie,

Totta, kätevästä koosta olisi taatusti runsaasti hyötyä.. Ja tosiaan ero miinusten välillä on huomattava. Olenkin alkanut selkeästi nyt kallistua tuon pokkarin puoleen. :)

Jipa kirjoitti...

Itse meen tällä linjalla:
http://jipaoverseas.files.wordpress.com/2009/02/kamera_p.jpg?w=459&h=398

Elikkä Canon 20D + 18-125 mm zoomi kuvanvakaajalla ja 8 GB muistikortti. Räpsyjä ja videoita varten on puhelimen 5 Mpix räpsy...

Muistokuviin varmasti kelpaa pokkarikin, mutta itsellä ois ainaki tavoitteena saada ihan vaan kuvinakin hienoja otoksia, ja se ei tahdo oikeen pokkarilla natsata, eikä varsinkaan hämärässä... Veden pitävyys ja helppous on tietty plussaa. Vaikahan tuo on päättää :)

Itsellä lähtöön reilu viikko ja alkaa oikeasti kuumottaa.

Jemi K kirjoitti...

Jipa,

Oho, vaikuttaa upealta tuo "reissuvarustuksesi". Melkoisen mukava yhdistelmä. :)

Tosiaan tuo pokkarin kuvanlaatu epäilyttää hieman, mutta koska se olisi kuitenkin se räpsykamera ja kun haluaa parempaa laatua on olemassa sitten se järkkärikin (400D).. Kakkoskamerana varmaan menee ihan ok.

Uskon että tuossa vaiheessa jo alkaa hieman lähtötunnelmat olla kohdillaan, hyvää matkan odotusta sinne! :)