kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Vuosi Lontoossa

Olen nyt asustellut Lontoossa yhtä mittaa vuoden, jonka kunniaksi ajattelin muistella hieman kulunutta vuotta ja kertoilla eri ajanjaksojen tapahtumia.

Helmikuun lopussa 2011 palattuani juuri vajaan kuukauden Australian reissulta koitti edessä uusi seikkailu ja Au pairin työ Lontoossa. Jännittyneenä ja innoissani pakkasin tavarat ja suuntasin kolmilapsisen perheen uudeksi Au pairiksi. Vauhtia ja totuttelua riitti hieman alle 2-vuotiaan, 5-vuotiaan sekä 7-vuotiaan kaitsemisessa. Melun ja touhun määrä oli pieni shokki aluksi, mutta pian arkeen tottui ja työ oli mukavaa.

Maaliskuu meni totutellessa Lontoon menoon ja perheen arkeen. Löysin ensimmäiset Au pair-ystävät ja aiemmin enimmäkseen yksin kierreltyäni sain jakaa yhteiset tutkimusreissut ympäri tätä valtavaa kaupunkia. Kevät alkoi kukoistaa kukkien muodossa - erityisesti ihastuttivat magnoliapuut ja muut kukkivat puut. Lontoon kevät oli todella kaunis!Huhtikuussa saapuivat helteet ja ihana auringonpaiste. Paikallisten mukaan huhtikuu on se Britannian kesä. Ja niin se taisi ollakin! Päivät kuluivat lämpöisessä auringossa paistatellessa työn ohessa. Rusketustakin ehti kerryttää hiukan ja kuumuus oli ihanaa. Teimme Au pair-ystävien kanssa päiväretken Brightoniin, joka oli ihana merenrantakaupunki. Ilmassa oli aitoa englantilaista kesänostalgiaa. Tietysti söimme rantakojussa fish & chipsit.


Toukokuussa ja kesäkuussa oli aavistuksen viileämpää. Työ piti kiireisenä ja arkeen mahtui mukavia hetkiä lasten kanssa kuten mansikanpoimintaretki Lontoon ulkopuolella sijaitsevalle pienelle tilalle sekä ihana Kew Gardens-kiertelyretki. Siellä oli todella kaunista!


Heinäkuussa työni kyseisessä perheessä oli jo päättynyt ja koska en halunnut vielä lähteä Lontoosta, etsin uuden perheen. Töitä oli melkein tuplasti enemmän ja kahden alle kouluikäisen kanssa arki oli stressaavaa. Ehdin kuitenkin nauttia muutamista lämpimistä päivistä ja kävimme mm. Thamesin risteilyllä   jokimaisemia katselemassa.

Elokuussa työstressin lisäksi pulmaa aiheuttivat yliopistovalinnat, jotka onneksi kääntyivät hyvin ja sain paikan yliopistosta. Kävimme Au pair-ystäväni kanssa viikonloppureissulla Newquayn pikkukaupungissa Cornwallissa. Otimme surffitunteja ja ihmettelimme englantilaista rannikkoelämää.
Syyskuussa muutin työni päätyttyä hetkeksi hostelliin, joka oli hienoimpia ikinä vierailemistani hostelleista. Vierailin Suomessa reilun viikon ja sen jälkeen muutin yliopiston asuntolaan seitsemän kämppiksen kaveriksi. Oli todella jännittävää hypätä uuteen seikkailuun, mutta siitä on seurannut paljon hienoa. Vietin railakkaan Fresher's Weekin joka tarjosi lähes joka ilta jotain ohjelmaa meille yliopiston aloittaville.


Lokakuussa alkoivat opiskelut ja arki. Pidin kurssistani ja ystävystyin hyvin muutamien kämppisten kanssa. 

Marraskuussa ja joulukuussa opiskelut muuttuivat stressaavemmiksi mutta mielenkiintoisia juttuja oli paljon edelleen. Lähennyin kämppisten kanssa ja meillä oli monta hauskaa iltaa yhdessä. Ennen joulua matkasin Suomeen kahdeksi viikoksi ja palasin uudeksivuodeksi Lontooseen. Uusi vuosi vaihtui kahden jo Lontoosta muuttaneet vierailevan Au pair-ystävän kanssa.

Tammikuussa ja helmikuussa riitti kiirettä pankkitilin avaamisen ja työpaikassa aloittamisen kanssa. Aloitin siis satunnaiset työt yliopiston oppilaskunnan ylläpitämässä päiväkodissa. Paljon kaukokaipuuta ja haaveita.


Maaliskuu on alkanut nyt ja edessä odottavat muutamat esseet jotka täytyy saada valmiiksi. Luennot päättyvät kuitenkin jo tässä kuussa, joten aikataulu muuttuu joustavammaksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos informoivasta postauksesta!

"Syyskuussa muutin työni päätyttyä hetkeksi hostelliin, joka oli hienoimpia ikinä vierailemistani hostelleista"

Et viitsisi millään mainita hotellin nimeä?:) Etsiskelen atm Lontoosta hostellia, joka sopisi pidempiaikaiseen asusteluun ja vaikka muutamia olenkin jo löytänyt, kehujesi perusteella tekisi mieli googlata tämäkin yksilö :D