kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Vastauksia kysymyksiin

Tässä olisi nämä vastaukset kysymyksiin, joita sai esittää aiemmassa merkinnässä. Kiitos kysymyksistä ja toivottavasti antamistani vastauksista on apua!




 Annika sanoi...



Näin toisena lontoolaisena voisin mielenkiinnosta kysyä että mikä on sun mielestä parasta ja mikä on ikävintä Lontoossa asumisessa?

Parasta on ehdottomasti se, että Lontoo tarjoaa niin paljon kaikkea. Löytyy kulttuuria laidasta laitaan, historiaa, mielenkiintoisia paikkoja, puistoja, shoppailua.. Se on niin monipuolinen kaupunki. Ihanaa on myös se, että Lontoo elää aina eikä missään ole koskaan täysin tyhjää. Ihmisiä on mielenkiintoista tarkkailla ja aina jossain on joku ravintola tai kahvila auki. Kaikki on helposti saatavilla. Ikävintä on melu ja saaste, sekä toisinaan kiireisyys ja ihmismäärä. Se on toisinaan todella ylikuormittavaa kun sitä joutuu kestämään joka päivä.

















 Pauliina sanoi...


Muakin kiinnostaa kuulla siitä millasta Lontoossa on asua. Kysynpä vaikka että millainen Lontoo on asuinpaikkana muihin kaupunkeihin verrattuna, joissa oot asustellut?
Lontoossa asuminen on todella asumista suurkaupungissa. Sen todellisen luonteen on alkanut ymmärtää vasta nyt pidemmän ajan päälle, asuttuani täällä vuoden. Toisinaan arki tuntuu kuin taistelulta viidakossa, sillä erotuksella että täytyy selvitä betonin, kiireen ja melun keskellä päivästä toiseen. Ihmiset tuuppivat, sireenit huutaa kymmenen minuutin välein, kaupassa saa jonottaa puoli tuntia. Lista voisi jatkua. Pienessä kaupungissa kasvaneena tämä tuntuu toisinaan uuvuttavalta. Kuitenkin nämä seikat korostuvat lähinnä huonoina ja väsyneinä päivinä. On onneksi myös aina iloittava kaikesta ihanasta mitä täältä löytyy.

Arki täällä tuntuu toisinaan kolhuisemmalta kuin pienessä kaupungissa. Arki on arkea missä tahansa. Muihin kaupunkeihin verrattuna Lontoo on saasteisempi, meluisempi, levottomampi ja uuvuttavampi. Maastricht oli pieni eurooppalainen kaupunki mukulakivikatuineen ja keskustoreineen, kaunis ehdottomasti. En kokenut sitä omakseni ollenkaan enkä viihtynyt siellä niin hyvin kuin olisin voinut. Sydney oli kaupunki jonka tunsin kodiksi ja jossa luonto ja rauha olivat sopivasti lähellä. Sydney ei edes kunnolla tuntunut suurkaupungilta.


Anonyymi Anonyymi sanoi...




Miten oot kokenut opiskelut? Mitenköhän kohtuullisella, ei mitenkään hienolla englannilla mahtaisi pärjätä yliopistossa? Onko englantilaisiin ollut helppo tutustua? entäpä onko kaikkien helppo aina löytää paikallinen poikaystävä mukaan kuvioihin? ;)



Opiskelut ovat sujuneet ihan hyvin. Englannin kanssa ei ole ollut ongelmia, sillä olen opiskellut aiemminkin englanniksi yliopistotasolla. Mutta sanoisin että englantiin opiskelukielenä oppii kyllä tottumaan, se vaatii alussa aikansa usein mutta kieli kehittyy ihan koko ajan. Omalla kohdallani kehitys on ollut vuodessa huima! Ei missään nimessä kannata lannistua jos alussa tuntuu olevan hukassa, siitä pääsee varmasti yli. Kannattaa käyttää englantia ahkerasti arjessa mukana ja kaverit on mahtava apu oppimaan sanastoa.


Englantilaisiin on suhteellisen helppo tutustua. Yliopiston bileissä kavereita löytyy varmasti aina ja opiskelujen alussa pidettävä Fresher's week on paras tapa aloittaa ystävien hankinta. Poikaystävä on varmasti melko helppo löytää omasta yliopistosta, bileitä on joka viikko ja tutustuminen on helppoa. Omassa yliopistossani sen humanistis-taidepainotteisuuden vuoksi pojat ovat vähemmistössä, mikä on meille ollut aika harmi. :D



Anonyymi Maria sanoi...






Olen seuraillut blogiasi mielenkiinnolla ja on ollut hauska lukea kokemuksistasi eri maissa :)En ole aikaisemmin kommentoinut, mutta olen lähdössä Maastrichtiin opiskelemaan, jos sinne pääsen, joten olisi kiva saada tietää siitä vielä vähän lisää:
1. Miten koit Maastrichtissa asumisen? Mikä oli parasta ja mikä epämiellyttävintä?
2. Vaikuttiko myös asuinpaikka päätökseesi lopettaa opinnot Hollannissa? Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että koitko jonkin ko. maassa niin vaikeaksi, että se suoraan vaikutti päätökseesi?
3. Mistä maista olivat opiskelijat sinun luokallasi kotoisin? Olen saanut sen käsityksen, että siellä olisi paljon saksalaisia. Muodostivatko samasta maasta tulleet aina oman kuppikuntansa vai olivatko kaikki kaikkien kanssa?
4. Pääsevätkö todella melkein kaikki sisään? Luin aikaisemmasta postauksestasi, että näin olisi, mutta tuntui vain niin uskomattomalta, että oli pakko vielä varmistaa. :D


Kiitos jo valmiiksi vastauksistasi :)


1. Maastricht oli ihan kiva pieni eurooppalainen kaupunki. Rakennukset olivat kauniita ja kadut tunnelmallisia mukulakivineen. Siellä oli mielestäni hyvin eurooppalainen tunnelma. Viikonloppuisin keskusta täyttyi turisteista. Maastricht on täynnä opiskelijoita, joten ympärillä on paljon nuorta porukkaa. Iltaisin keskustassa on ihana kävellä kun joka puolella on pieniä kojuja, vohveleita ja hot dogeja. En itse kuitenkaan niin kovasti viihtynyt erityisesti opinnoissani eikä kaupunkikaan sen kummemmin saanut ihastumaan (tosin viihtyisä ja kiva se oli), että olisin sinne jäänyt.

Itselleni epämiellyttävintä oli ajoittain todella töykeät ihmiset sekä tekemisen puute viikonloppuisin. Itselleni kaupunki oli vähän liian hiljainen. Ihastuttavinta oli tunnelmallisuus ja eurooppalaisuus jotka aiemmin jo mainitsinkin. Lisäksi joenvarsi on todella kaunista aluetta.

2. En kokenut hollantilaista kulttuuria itselleni viihtyisäksi ja kielen osaamattomuus aiheutti vaikeuksia. Englannilla pärjäsi yliopistolla tietysti erittäin hyvin, mutta toisinaan sen kanssa oli ongelmia arjen asioissa ja etenkin virastoissa. Kaupunki oli vähän liian rauhallinen makuuni enkä kokenut sitä tarpeeksi virikkeeliseksi että siellä olisin jaksanut kolmea vuotta asua. Nämä kaikki siis vaikuttivat sen lisäksi että koin opinnot ja alan itselleni myös aivan vääränlaisiksi.

3. Opiskelijoita oli ympäri Eurooppaa: Italiasta, Espanjasta, Turkista, Englannista. Saksasta oli todella paljon opiskelijoita, sama pätee kaikkiin tiedekuntiin. Saksaa kuulee ihan jatkuvasti. Maastricht ja sen yliopisto ovat todella kansainvälisiä. Vaihto-opiskelijoita on myös ilmeisesti todella paljon. Suomalaiset ovat myös erittäin hyvin edustettuina. Tiedän ainakin kymmenen siellä opiskelevaa/opiskellutta suomalaista. Yksi tuutoreista (opettaja pbl-tutoriaaleissa) oli myös suomalainen.

4. Silloin kun hain pääsivät kaikki sisään ainakin omaan tiedekuntaani. Karsinta tapahtuu ensimmäisen vuoden jälkeen jolloin täytyy saada tietty määrä opintopisteitä tai joutuu keskeyttämään opinnot. Karsinta on melko tiukkaa ja omassa tiedekunnassa toiselle vuodelle siirtyy vain noin puolet.

Anonyymi Maria sanoi...




Tuli vielä sellainen mieleen, että millainen sää siellä Maastrichtissa oli? Kuinka kylmä oli talvella keskinmäärin ja koska saapui kevät?


Talvi oli melko leuto verrattuna Suomeen. Suhteellisen lämpimiä säitä riitti lokakuulle. Syksy oli aurinkoinen ja kaunis, talvella oli paljon sadetta ja etenkin räntää. Lunta tuli joulukuussa. Kevätlukukautta en siellä enää ollut, mutta tietääkseni kevät alkaa melko aikaisin. Säät lämpenevät maaliskuulla ja huhtikuussa ollaan jo lämpimissä keleissä.

Ei kommentteja: