kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kesäkuulumisia

Lontoossa meitä on hellitty nyt muutaman päivän ajan kauan odotetuilla helteillä, mikä on tuntunut aivan ihanalta koko kesäkuun jatkuneen viileämmän jakson jälkeen.

Pääsin yllättäen juhlistamaan keskikesää ja juhannusta suomalaisessa hengessä täällä Lontoossa lauantaina, kun Suomi-kirkolla järjestettiin juhannusjuhlat. Tuntui kyllä kuin olisi ollut Suomessa kun tuttua kieltä kuuli koko ajan ympärillä ja juhannusruokakin maistui ihanan suomalaiselta. Oli kyllä nostalginen olo tuttujen lavatanssilaulujen raikaessa ja niitä kuunteli mielellään täällä vaikka Suomessa ne ei ihan heti ensimmäisinä kyllä tule mieleen kuunneltaviksi edes juhannuksena.

Lauantaina kävin myös tulevan yliopistoni avoimessa päivässä ja ihastuin kampuksen henkeen kyllä kovasti! Tuntui jotenkin kodikkaalta ja odotan malttamattomana syyskuuta jolloin pääsen siellä sitten todennäköisesti aloittamaan.

Yritän muistaa kuljettaa kameraa enemmän mukana, sillä viimeksi olen kunnolla kuvaillut joskus huhti-toukokuussa ja ihana kesäinen Lontoo pitäisi muistaa aina ikuistaa myös kuviin.. Toivon niin että helteitä olisi jatkossakin ja saisi nauttia Lontoon ihanista puistoista. Tekemistä on tuleville viikoille kyllä kiitettävästi tiedossa ainakin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on vielä Maastrichtin yliopistosta kysymys. Mitkä kopiot oot lähettäny todistuksistas? Ku periaatteessa pitäis lähettää ne viralliseks todistetut todistukset. Eli kopioitko itse vai kävitkö jossain suurlähetystön kunniakonsulilla hakemassa leimoja? Ja jos haluaa maksaa lukuvuosimaksut erissä, niin miten ajoissa pitää olla pankin kanssa liikenteessä ja mitä pitää ottaa huomioon?

Jemi K kirjoitti...

Lähetin englanninkieliset käännökset joissa oli leimat kääntäjän puumerkillä. Tuosta leima-asiasta en siis sen kummemmin osaa kommentoida, pitäisi riittää ihan ne alkuperäiset leimat siinä kopiossa jos lähetät suomenkielisiä tai virallisen kääntäjän leimat käännetyissä.

Lukukausimaksut voi maksaa erissä tosiaan vain hollantilaiselta pankkitililtä ja sen tilin saa vasta kun on rekisteröity osoite Maastrichtissa. Eli asiaa voi alkaa hoitamaan vasta sinne muutettuaan. Deadline oli viime vuonna aika aikaisin mutta siinä joustettiin lopulta reilusti koska pankin suunnasta tuli viivytystä. Maastrichtissa kannattaa asioida yliopistolla ja muuallakin pitkän pinnan kanssa, koska asiat ei todellakaan aina suju yhtä mutkattomasti kuin Suomessa usein. Mutta kaikki hoituu kyllä kunhan heti osoitteen saatua perustaa pankkitilin ja ilmoittaa tiedot yliopistolle.