kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

torstai 10. maaliskuuta 2011

Takaumia Australiasta


Koska tänään sain niin elävän muistutuksen Australian olemassaolosta vierailtuani Quicksilverin Lontoon liikkessä ja myyjä tervehti sanomalla "G'day", palaan nyt muutaman viikon reissuuni tarinoiden ja kuvien kera.

Lensin siis aluksi Sydneyyn, kaupunkiin josta tuli minulle erittäin rakas asuttuani siellä vuoden. (Palasin tuolta kyseiseltä seikkailulta muuten melkein tasan vuosi sitten). Majoituin Bondilla, rakkaissa tutuissa maisemissa. Reissuni tarkoituksena oli nauttia lämmöstä ja kesästä sekä Australian rennosta elämäntyylistä sen minkä kolmessa ja puolessa viikossa vain ehtii. Ensimmäinen viikko olikin historiallisen kuuma, 6 päivän ajan lämpötila pysyi +30C yläpuolella ja huipentui huikeaan lukemaan: +41C! Se olikin sitten jo KUUMA!

Elin oikeaa backpacker-elämää hostelleissa, välillä myös Pohjois-Sydneyssä viime kerralla tutuksi tulleessa Collaroyssa. Hassua on muuten, että Sydneyn Northern Beacheilla (pitkä "rihmasto" upeita rantoja Sydneyn pohjoisosassa) hiekka on tummanornanssia ja eteläisemmässä Sydneyssä (Bondi, Bronte jne.) hiekka on vaaleaa. Tunnelma näissä eri osissa kaupunkia on myös aivan erilainen.  Northern Beaches on enemmänkin paikallisten perheiden aluetta, tosin poikkeuksiakin löytyy koska puhutaan suuresta alueesta. Monikulttuurisempaa löytyy esimerkiksi läntisestä Sydneystä.

Mutta takaisin omaan reissuuni. Tein muutaman päivän retken myös Byron Bayhyn, joka on tunnettu rennosta tunnelmastaan ja surffauksesta. Rakastuin täysin paikan tunnelmaan ja ehdottomasti parhaat hetket koin iltaisin auringonlaskun aikaan kun paikalliset ja turistit kokoontuivat katsomaan auringonlaskua rannalle ja vanhat papat toivat bongorumpunsa ja alkoivat soittaa. Meri hohti hopeansinisenä ja taivas oli upean värinen, meri kuhisi surffareita ja taustalla tömisi pappojen rummutus.. Se oli tosi upeaa.

Palasin kyllä vielä takaisin Sydneyyn joka tuntui kiireiseltä ja suurelta Byron Bayn kylämeiningin jälkeen. Pian koittikin jo kotiinpaluu. Olo oli haikea, mutta tiesin että seuraavan kerran tulisin jäädäkseni.


Sydney Aquariumin tunnelmia
Bondin maisemia

Näkymiä Sydneyn keskustaan
Byron Bay


'

Takaisin Sydneyssä: tyylinäyte Bronte Beachilta


3 kommenttia:

Laura/ My post-University life kirjoitti...

Näyttää kyllä niin ihanalta!

Jemi K kirjoitti...

Niinpä! Maisemat oli kyllä tosi huikeita :)

Santsu kirjoitti...

Välillä olen näitä juttujasi lueskellut. Hauskaa että rohkeasti kiertelet maailmaa ja matkustelet. Itsekin olen tällä hetkellä Lontoossa, joskin työharjoittelun merkeissä.

Tuli Australia-jutuistasi mieleen, että oletko koskaan käynyt Lontoossa Kaffeine-kahvilassa? On australialainen/uusi-seelantilainen kahvila ja ainakin kun itse olen käynyt, ovat baristat olleet ausseja :) http://www.kaffeine.co.uk/ Pieni paikka, mutta todella hyvää lattea, kannattaa käydä.