kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

lauantai 25. joulukuuta 2010

Tunnelmia

Hollanti on nyt saanut jäädä taakse ja olen kotona nauttimassa joulutunnelmasta. Matka Maastrichtista kotikaupunkiini oli harvinaisen pitkä ja monivaiheinen jo alusta alkaen. Sain hetkeä ennen junaan astumista Maastrichtissa tietää että joudunkin vaihtamaan junaa täysin tuntemattomassa kaupungissa Belgiassa Brysselin sisäisen vaihdon sijaan eivätkä kuulutukset tietenkään junassa toimineet joten vaihtokin sujui ihmeen hyvin noin kahden minuutin varoitusajalla. No, vaihto onnistui säikähdyksellä mutta yö lentokentällä tietämättä lähteekö lento ajoissa aamulla oli melko mielenkiintoinen. Klassisesti onnistuin vielä aiheuttamaan vahingossa itselleni ruokamyrkytyksen, joten yö kentällä + seuraavan iltapäivän kuuden tunnin pituinen vaihto Riikassa eivät olleet mitään luksusta. Kun vuorokauden matkustamisen jälkeen saavuin kotiin, ei olo olisi voinut olla enää helpottuneempi.

Hollannin -10 celsiuksen "pakkaset" vaihtuivat -30 celsiuksen Pakkasiin, pieni opiskelijasolu ihanaan omaan huoneeseen. Joulua on vietetty mukavasti perheen kesken.

Uuden vuoden vaihtumista odotan mielenkiinnolla, sillä uusi vuosi 2011 tuo taas mukanaan uudet seikkailut.

Tällä hetkellä mielessä muhivat suunnitelmat A, B ja ainakin C. Eräs niistä sisältää lennot paikkaan x ja siellä 1-1,5 kk ja sitten mahdollisesti vielä muutamia kuukausia sen jälkeen paikassa y. Mutta niistä lisää kunhan varmistuvat enemmän. Tällä hetkellä kaikki on vielä suunnitteluvaiheessa. ;)

3 kommenttia:

Miia-Maria kirjoitti...

World i mitt hjärta också :) En malta odottaa kuulla suunnitelmistasi :)

Anonyymi kirjoitti...

HEI! kysyisin vielä Maastrichtiin liittyen todistuksista, lähetitkö vaan yo-todistuksen vai myös lukion päättötodistuksen? vaaditaanko molemmista käännökset sinne???

kiiittti!

Jemi K kirjoitti...

Miia-Maria,

Kiva kuulla. :) Odotan innolla itsekin että ne selviävät, inhottaa elää epätietoisuudessa vielä!

Anonyymi,

Molemmat lähetin. Uskon että molemmista vaaditaan käännökset joten kannattaa varmuuden vuoksi lähettää.