kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

maanantai 6. joulukuuta 2010

"If you don't like something, change it"

Täällä päin maailmaa puhaltavat nyt hiukan uudet tuulet.

Joulun jälkeen tilanteeni tulee saamaan muutoksia, joiden suunnasta en vielä tarkkaan tiedä. Kerron kuitenkin, että karttoja on selailtu ja lentolippujen hintoja ahkerasti vertailtu.Tilanteeni tulee ainakin muuttumaan sen verran, että opiskelemaan Maastrichtiin en joulun jälkeen enää palaa. Tähän on päädytty sen vuoksi, että tämän alan opintoja en halua enkä aio jatkaa. Ala on henkilökohtaisesti itselleni aivan väärä. On ollut suunnattoman helpottavaa vihdoin ymmärtää se ja hellittää sinnikäs yrittäminen huomaamattaan olla jotain muuta kuin on.

Kaikkein parasta on kuitenkin ollut ymmärtää miten itse olen oman elämäni päähenkilö ja voin rakentaa elämäni ihan sellaiseksi kuin haluan. Eikä muiden mielpiteitä ole pakko kuunnella. Eräs suosikkiviisauksistani sisältää sanat "if you don't like something, change it" - otin tästä anonyymista neuvosta vihdoin vaarin enkä voisi olla tyytyväisempi ratkaisuuni.

Seuraavat seikkailut ovat vielä tuntemattomat, mutta niistä kerron täällä heti kun varmistuvat. Stay tuned! Edelleen vastailen kuitenkin mielelläni kysymyksiin Maastrichtissa opiskelusta ja täällä asumisesta.

Loppuun vielä pieni mainos uunituoreesta kuvablogistani, jonne keräilen arkistojen aarteita ja lisäilen uusia kuvia sen mukaan kun niitä otan.




8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa yllättävää! Voisitko hieman tarkentaa, että jouhtuuko koulusta opiskelun rankkuudesta tai jostain vastaavasta? Tätä blogia on ollut niin kiva seurata, kun se Maas vaikuttaa oikein sympaattiselta paikalta ja miten sun käy lukukausimaksun kanssa jne. Kiitos kuitenkin :)

madde kirjoitti...

Itsellä kävi samalla tavoin, puolen vuoden jälkeen Maastrich sai jäädä taakse. Minulle ei sopinut koulun opetustyyli enkä saanu itse siitä niin mitään irti. :) Tsemppiä tulevaan, maailma on täynnä mahdollisuuksia!

Jemi K kirjoitti...

Anonyymi,

Huomasin lähinnä että oikeustieteen opiskelu ei minua kiinnosta tarpeeksi jotta jaksaisin tehdä sen työmäärän mitä se vaatii. Opiskelu on täällä todella intensiivistä ja täytyy omistautua sille sataprosenttisesti että menestyy.

Edelleen voin suositella Maastrichtia opiskelupaikkana, mutta täytyy muistaa että täällä opiskelutyyli on todella vaativa ja tehtävää on erittäin paljon. Minulla ei ole mitään tiivistä opiskelua vastaan, mutta väärän alan kohdalla se vain tuntuu niin ylitsepääsemättömän rankalta että koin parhaaksi lopettaa itseni kiusaamisen.

Madde,

Mielenkiintoista kuulla että vastaavia kokemuksia löytyy! Itsellenikin opetustyyli on vaatinut kovasti totuttelua ja mukautumista ihan lähes loppuunpalamiseen saakka. Nyt sai siis riittää - ja olo helpottui. Maailma tosiaan on avoin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Oon suunnitelmissa hakemassa ens vuonna Maastikseen opiskeleen european studieseja. Kävin viime kuussa tutustumassa ( ku asun tässä lähellä Belgiassa) ja vaikutti kyllä tosi viihtyisältä paikalta.
kysyisin et miten hoidit todistusten lähettämisen, sähköisestikö?
ja missä käännätit yo-todistukset ja kuinka paljon suurin piirtein maksoi?

Jemi K kirjoitti...

Anonyymi,

European Studies vaikuttaa olevan tosi suosittu kurssi täällä ja moni tuntuu tykkäävän siitä. :) Lähetin käännökset sähköisesti hakusivuston kautta. Tänne haetaan siis kokonaan sähköisesti www.studielink.nl - osoitteessa. Kuitenkin myös paperikopiot käännöksistä ja alkuperäisistä todistuksista piti lähettää myös postitse.

Käännätin isäni tuttavalla jolla on viralliset kääntöoikeudet, en muista valitettavasti kuinka paljon maksoi. Veikkaan että paristakympistä useampaan kymppiin maksaa, riippuu missä käännättää. Netistä kannattaa katsella firmoja ja tietty kysellä jos joku tietää virallisia kääntäjiä asuinseudullasi.

Miia-Maria kirjoitti...

Ihailen, että uskalsit tehdä tuollaisen päätöksen :) Oon ite monta kertaa miettinyt, että onko tämä busineksen opiskelu ollenkaan mun juttuni, koska koulumotivaatiota multa ei vaan yksinkertaisesti löydy. Ainoa asia, joka motivoi mua pysymään täällä yliopistossa on mun kansainvälinen tutkinto ja mahdollisuus päästä opiskelemaan maistereita muualle ulkomaille. Se ei ikävä kyllä ihan riitä yksinään motivaattoriksi tutkinnon suorittamiseen. Mun pitäisi itsekin ehkä uskaltaa tehdä vastaavanlainen päätös ja ymmärtää, että ei ole järkeä väkisin opiskella alaa, joka ei kiinnosta. Ikävä kyllä, mulla ei ole hirveän montaa käyttökelpoista, järkevää jatko-ideaa takataskussa :(

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että uskalsit irrouttautua heti, kun tajusit ettei asiat vain toimi. :) Saako udella vähän suunnitelmiasi? Oletko lähdössä uudestaan reissuun vai johonkin toiseen maahan opiskelemaan? Eikös Britteihin ole hakuaika juuri nyt. Kannattaa muistaa, että Skotlannin yliopistoissa ei ole edes lukukausimaksuja; SAAS, eli Skotlannin Kela maksaa ne EU-studenteille. Ajattelin vaan vinkata, jos et tiennyt ;)

Jemi K kirjoitti...

Miia-Maria,

Ikävä kuulla ettet myöskään viihdy opinnoissasi. Väkisin opiskelu on tosiaan hirmu väsyttävää. :/ Toivottavasti uskaltaudut tekemään päätöksen jos siltä tuntuu. Tiedän että se on vaikeaa ja minullakin se vaati kyllä hieman pinnistelyä että sen rohkaistui tekemään. Eivätkä minunkaan suunnitelmani oikein kauhean järkeviä taida olla, mutta silti parempi toisinaan keksiä jotain vaikka vähän hölmöäkin kuin kituuttaa jossakin missä ei viihdy. Elämäänsä voi kuitenkin onneksi niin suuresti itse vaikuttaa. :) Tsemppiä valintoihin! Kyllä se oikea ratkaisu löytyy, uskon sen. :)

Anonyymi,

Suunnitelmissa on ollut sekä matkailua että toisaalla opiskelua. Vaihtoehtoja on tällä hetkellä muutamia, joista toivon mukaan jonkin sitten valitsen. Tammikuun aikana selviää enemmän. ;)

Brittejäkin edelleen haaveilen - ja Skotlannin ilmaisesta opiskelusta olin myös kuullut. Mainio juttu! :) Pidän noitakin vaihtoehtoja edelleen kyllä mielessä.