kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

perjantai 31. joulukuuta 2010

2010

Vuoden päättymisen kunniaksi ajattelin tehdä pienen yhteenvedon koko vuodesta 2010.

Tässä siis kuluneen vuoden tapahtumia tiivistettynä.

Tammikuussa elin muutoksen aikaa Australiassa. Asuin ensin Bondilla ja olin sitten muuttanut Sydneyn toiselle laidalle ihanien paratiisirantojen ääreen ja päivittäin kävelin ottamaan aurinkoa sinne. Kokeilin ensimmäisen kerran surffausta ja ihastuin siihen ikihyviksi. Juhlin kavereiden seurassa Australia Day:ta rannalla grillaten. Paljon hellepäiviä.

Helmikuussa olin elämäni karmeimmassa työssä, jonka onneksi ymmärsin ajoissa lopettaa. Vietin runsaasti aikaa kavereiden kanssa, surffasin ja nautin elämästä.

Maaliskuussa elin hyvin ristiriitaisia aikoja. Australian seikkailun päättyminen lähestyi ja yritin hyväksyä sen, vaikka vaikeaa se oli. Sydneystä oli tullut Koti ja ihana kaveriporukka oli löytynyt ympärille. Lämpöön ja aurinkoon oli ehtinyt tottua ja elämä maistui. Vietin unohtumattomat läksiäiset, jotka olivat myös samalla syntymäpäiväjuhlani. Pakkasin tavarat ja lensin lumiseen Suomeen. Koin elämäni jet-lagin ja kulttuurishokin.

Huhtikuussa totuttelin Suomi-arkeen, ihmettelin sulavaa lunta ja haaveilin seuraavista seikkailuista.

Toukokuussa pakkasin jälleen tavarani ja muutin Helsinkiin.

Kesäkuussa stressasin Helsingissä pääsykokeita ja ulkona satoi.

Heinäkuussa oli helteet ja tapahtui paljon. Helsingissä edelleen olin ja nautin lämmöstä.

Elokuussa kiersimme Australian aikaisen suomalaisen kaveriporukan sekä saksalaisvahvistuksemme kanssa ympäri Suomen ja vähän Ruotsinkin puolta. Kävin ensimmäistä kertaa kunnolla Lapissa. Tein päätöksen kahden päivän varoitusajalla lähteä Hollantiin opiskelemaan.

Syyskuussa alkoi yliopisto Maastrichtissa. Kaikki oli uutta ja jännää. Opiskelin ahkerasti ja tutustuin uusiin kavereihin.

Lokakuussa stressasin ensimmäisiä kokeita. Kumma, mutta muuta en oikein muistakaan.

Marraskuussa aloin ymmärtää että haluan opiskella jotenkin muuten kuin 10 tuntia kirjastossa joka viikko viettäen ja omistamatta lainkaan vapaa-aikaa. Hollannin kulttuuri ei tuntunut omalta ja elämä tuntui kauhean opiskeluun kahlitulta. Aloin suunnitella muita ratkaisuja.


Joulukuussa
tein päätösen jättää opinnot Maastrichctissa sikseen ja palata hetkeksi Suomeen pohtimaan uusia seikkailuja. Päätös oli suuri helpotus. Nyt olen viettänyt ihanaa kotijoulua ja tammikuussa on lähtö taas edessä. :)

Siispä toivotan nyt kaikille.....

....................

Seikkailuntäyteistä ja upeaa vuotta 2011!

.......................

Ei kommentteja: