kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

torstai 28. lokakuuta 2010

Yömyöhällä

Tiistain kokeen jälkeen on ollut lähinnä hyvin hämmentynyt ja omituinen olo. Häh, nytkö se on ohi? Ensimmäinen asia minkä tein kokeen jälkeen oli juhlimisen sijaan kaatuminen sänkyyn keskellä iltapäivää ja sikeä nukkuminen iltaan saakka. Nyt järkytyksestä on ehkä jo toivuttu ja on aika keskittää energiat mm. ihastuttavan omistusoikeuden esseen perjantaiseen deadlineen. Maanantaina alkaa uusi jakso ja uudet kurssit. Kieltämättä jännää!

Löysin muuten taannoin aika hauskan listan Facebookista, jonka luin osuvasti muutamaa päivää ennen opiskelujen alkamista ja olen saanut todeta erittäin paikkaansapitäväksi. Alla muutama näyte listalta.


You know you are from Maastricht University when:

You don't know the current weekday, but you know the next deadline

You try hard to stay serious, if you hear others talk about their high workload

You know the library is the social hotspot in town

You hear more german than dutch

You feel quilty for taking a Friday night off

You are happy that you have no class today, so you can spend the whole day studying!

-------


Että tällaista täällä. Hieman on mietityttänyt mitäköhän kohtalotovereille, muille meidän kurssilaisille, kuuluu sillä melko moni on kadonnut kuin tuhka tuuleen kokeen jälkeen.. Lienevätkö stressiään jossain helpottamassa.. Itsellänikin kutkuttaisi ottaa juna alle ja järjestää joku viikonloppu pieni seikkailuretki jonnekin. Bryssel olisi kiva koluta läpi vähän muutenkin kuin juna-asemalla tonnin painavan matkalaukun kanssa panikoiden. Ja Amsterdam olisi mukava kokea myös piakkoin. Maastrichtin sijainti on siitä loistava, että matka on niin moneen paikkaan kätevä. Saksan puolella Düsseldorf ja Cologne ovat alle tunnin ajomatkan päässä, Belgiassa Bryssel on muutaman tunnin päässä eikä Pariisikaan kovin kaukana ole. Kieltämättä kadehdin belgialaisia ja saksalaisia kavereitani jotka matkaavat viikonloppuisin kotiin, lähellä kun ovat noiden maiden rajat (heh, en vieläkään lakkaa ihmettelemästä miten oikeasti Belgia alkaa tuosta kivenheiton päästä).


Nyt ehkä jätän väsyneet kirjoittelut ja piipahdan vielä mainion Gleen pariin illan päätteeksi (joka kuulemma Suomessakin on alkanut, hyvä juttu!). Yläkerran megabailutkin tuntuvat rauhoittuneen.. Tätä opiskelija-asumisen ihanuutta on kuunnella puolenyön aikoihin kuinka yläkerran porukka huudattaa musiikkia ja laulaa mukana äänekkäästi. Listalla mm. Aerosmithin klassikkoballadit. Yh. Ja jossain vaiheessa joku pomppi tasajalkaa kengät jalassa. Huraa. Nyt väki taisi väsähtää kun ei kuulu pihaustakaan.


Öitä siis.

3 kommenttia:

l kirjoitti...

Hyvin tehty, selvisit! :) Koska tahot tulla hakemaan kirjat ens jaksoon?
Ja tarkoitatkso tuolla omistusoikeudella property lawta? Property law on suomeksi erittäin hämäävästi esineoikeus (mukailtu saksan sachenrechtistä). Luin yhtenä keväänä oikiksen pääsykokeisiin ja yksi niistä kirjoista oli johdatus esineoikeuteen - meni about 50 sivua ennen kuin tajusin mitä ihmettä se "object law" oikein tarkoitti... :D

Jemi K kirjoitti...

Juuri ja juuri selvittiin, aika järkytys oli kuitenkin. :D

Joo ja tarkoitan siis property lawta, yritin ainakin kahta eri suomennosta ja jostain wikipediasta tuon repäisin. Hämäävää tosiaan. :)

Olen todennäköisesti huomenna menossa päivällä kirjastoon niin voisin hakea. Oletko kotona tuolloin mahdollisesti? Laitan vaikka viestiä kun olen kaupungissa.

Iiris kirjoitti...

Hei Jemi!
Kiitos TOSI paljon sun kaikenkattavasta vastauksesta mun kyselyihin (pari postausta takaperin). Luin ihan innoissani ja olen vaan kokoajan varmempi että haluan sinne myös!!! Suomalaiset pian kansoittaa Maastrichtin :D Nauratti myös hyvin paljon toi viidakon laki-kirjastovideo. Niin ylisympaattinen, onko siellä tosiaankin aina viikonloppuisin tuollaista? :'D tosin ymmärrän kyllä miten tuskaista lukea täydessä kirjastossa, varmaan ihan ikävää! Ja äänekkäät naapurilukijat on niin rasittavia, voiko niitä muka liian vihaisesti silmäillä? :) T. toinen mulkoilija

Toivottavasti tentti meni hyvin, opiskelut sujuvat myös vastaisuudessakin ja tarmoa riittää omistusoikeuden esseiden ja muiden upeiden tuotosten luomiseen, kuten myös blogin päivittelyyn:) tätä on ihanan inspiroivaa lukea.

Terkkuja pimeästä ja kylmästä Helsingistä (iik, ja keskiviikon jälkeen terkkuja australiasta!)

Iiris