kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

torstai 4. helmikuuta 2010

Uusissa maisemissa

Muutama viikko sitten jätin ainakin toistaiseksi Eastern Suburbsien seudun taakseni ja matkasin aivan toiselle puolelle Sydneytä matkalaukkuarmeijani kanssa. Matkaahan entisen asuinseutuni ja nykyisen sijaintini Northern Beachesin välillä on lähes 30 kilometriä, vaikka edelleen saman kaupungin sisällä liikutaan. Sydney on siis todellakin suurkaupunki!

Olen viihtynyt erittäin hyvin täällä Pohjoisessa, enkä enää ollenkaan ihmettele kuinka kuulemani mukaan alueen ihmiset eivät tahtoisi millään ylittää Harbour Bridgeä sille toiselle puolelle. ;) Täällä onkin aivan upeat maisemat ja aivan erilaista kuin Bondin seudulla jossa aiemmin asustelin. Siellä oli tiheämpään asuttua ja jotenkin tunnelmakin oli erilainen. Täällä on laajempaa, pihat ja talot ovat isompia ja tulee hieman mieleen sellainen etäinen paratiisi. Rannat ovat aivan upeita. Liekö uutuuden viehätystä mutta yhä uudelleen henki lähes salpautuu maisemista täällä.. Ehdottomasti on ainakin erähenkisempää, ihmiset veneilevät ja melovat vapaa-ajallaan. Ja rannalla käydään tietysti kokoajan. ;) Olen nyt kauan odotetulla lomallani ehtinytkin loikoilla rannalla kohtuullisen paljon.


Tulipa tuossa joku aika sitten myöskin täyteen se maagiset 10 kuukautta tällä puolen Päiväntasaajaa. Täällä on tuntunut niin kodilta koko ajan, että aika on kulkenut hurjan nopeasti ja on viihtynyt. Varsinaista koti-ikävää ei ole oikein ollut ja elämä rullailee muutenkin mukavasti eteenpäin. Niin kai se vain on että tämäkin aina niin kauas kaipaileva mieli rauhoittuu kun sen oikean paikan löytää. Täällä hämmästelee edelleen lähes joka päivä tämän maan ihanuutta, edelleen.

Kotiinlähtö häämöttää lähitulevaisuudessa eli maaliskuussa, ja siihen suhtaudun erittäin ristiriitaisesti. Toisaalta on ihanaa nähdä kaikki Suomen läheiset ihmiset ja tutut maisemat, toisaalta ajatuskin Sydneyn jättämisestä taakse saa palan nousemaan kurkkuun. Vihaan hyvästejä, ja sama koskee myös paikkoja joihin olen kiintynyt. Siksi olenkin kehitellyt erästä suunnitelmaa, jonka toteutumisen suhteen pidän peukkuja pystyssä.. On ainakin Plan A ja B. ;) Rakastan tätä kaupunkia ja maata sen verran, että tänne jää suurensuuri pala sydämestä jos ikinä joudun täältä lopullisesti lähtemään.

Newport Beach

Näkymiä matkalta Bangan Beachille

Pittwater

Ei kommentteja: