kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

perjantai 7. elokuuta 2009

Perjantain tarinoita

Jälleen yksi viikko alkaa olla pian pulkassa (jos noin nyt Sydneyn talvessa edes voi asian ilmaista ;) täällä maapallon toisella laidalla. Aurinko porottaa ja luulenpa että melko korkeisiin lukemiin on tuo lämpötilakin kohonnut. Eilen auringossa pärjäsi jopa t-paidalla ja silti oli kuuma! Kyllä kelpaa..

Kauniin sään innoittamana kävelin eilen Coogee Beachille lunchia syömään ja yllätyksekseni huomasin että rannalla kuvattiin jotain. Tavallisesti näin talvella autio ranta oli täynnä aurinkotuoleja ja katoksia joiden alla ihmiset tuijottivat pientä ruutua. Kamera oli osoitettu rantaviivan suuntaan ja ohjaajaksi paljastunut mies hääri ympäriinsä huudellen ohjeita näyttelijöilleen, joihin lukeutui mm. kaksi surffaripoikaa ja joukko bikineissä värjötteleviä tyttöjä. Jäin kiinnostuneena seuraamaan tapahtumaa monien muiden uteliaiden kanssa. Surffilautoja kantavat pojat saivat yhä uudestaan kulkea rantaviivaa pitkin ja ohjaaja huusi vähintään yhtä monta kertaa "cut!" Rannalle oli pystytetty myös minibaari, jossa oli värikkäitä juomia ja "ihan oikeat" baarityöntekijätkin. Arvoitukseksi jäi mikä sarja/elokuva/mainos mahtoi kyseessä olla, mutta oli aika jännää sattua kerrankin oikeaan aikaan paikalle! Harmi vain että kamera sijaitsi silloin huoneessani eikä sattunut olemaan mukana..

Muuta lähiaikoina tapahtunutta:

- Näin ensimmäistä kertaa ihan läheltä kookaburran, sen kuuluisan nauravan linnun jonka hekotteluja olen tosin jo lukuisat kerrat kuullut (ja edelleen pidän sitä naurua melkoisen aavemaisena, etenkin jos se kantautuu yöllä ikkunasta..)

- Teimme kavereiden kanssa roadtripin paikalliseen Ikeaan (kyllä, se löytyy tästäkin maailman kolkasta..) ja pitihän niitä ruotsalaisia lihapulliakin päästä maistelemaan - ja hyvvää oli! Samaisella reissulla poikkesimme myös Sydney Olympic Parkissa, jossa pidettiin olympialaiset vuonna 2000.

Olympic Park. Pylväissä luki kaikkien olympialaisissa työskennelleiden vapaaehtoisten nimet.

Ikean kuuluisat lihapullat

Näkymät Ikean kattotason parkkipaikoilta


Roadtripin varrelta, lauantaiaamun ruuhkaa


Ei kommentteja: