kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Keskitalven kuulumisia kuvien kera

Tällä kertaa kirjoittelen sateisesta Sydneystä. Vuoden kylmin kuukausi alkoi todellakin jäätävissä tunnelmissa, tosin tänään kolean tuulen loistaessa poissaolollaan vältyttiin suuremmalta kylmyydeltä. Helteistä ei siis ole tietoakaan, eletäänhän keskitalvea. Ja tulee se talvi tännekin, sen on Suomen talvissa karaistunutkin oppinut. Niin äkkiä ehti tottua niihin helteisiin..

Muuten tänne Sydneyyn ei kuulu ihmeempiä. Queenslandin reissu siirtyy nyt sinne joulukuulle todennäköisesti, menee tämä heinäkuu kotikaupungista nauttien. Täälläkin kyllä riittää tekemistä! Tavoitteena olisi ainakin vierailla Sydney Aquariumissa. Ja onpa se Taronga Zookin vielä vierailematta.. No, katsotaan nyt mitä kerkeää.

Sydney on siitä niin ihana kaupunki että halusipa rentoutua merta katsellen, lenkkeillä upeissa maisemissa, nauttia kulttuuritarjonnasta tai ihan vain suurkaupungin tunnelmasta, ei taatusti tule pettymään. Siksi ihan pelkkä asuminen jo on jännittävää ja monipuolista tässä kaupungissa. Pikkukaupungissa varttuneelle jo pelkkä suosikkikauppojen sijainti inhimillisen välimatkan päässä on suurta herkkua. Tänään muuten sain hankittua vihdoin paikallisen kirjastokortin, ja huomasin ilokseni lainaamisen olevan ilmaista puuhaa toisin kuin Lontoossa asuessani jolloin joutui ainakin cd-lainoista pulittamaan (mikä on aika väärin minusta). Sen verran olen kirjastointoilija, että pitihän se kortti saada ja hamstrata heti luettavaa sadepäivien varalle.

Tässäpä vielä Sydneyn tunnelmia kuvin:

Photobucket

Oopperatalo Vivid-tapahtuman yhteydessä. Tapahtuma käsitti sekä musiikkifestarin, erilaisia valoesityksiä että installaatioita ympäri Sydneytä.

Photobucket

Valokuutiotkin olivat osa Vivid

Photobucket

Luna Parkin huvipuisto

Photobucket

Photobucket

The Rocks, tunnelmallinen ja kaunis kulttuurialue Circular Quayn kyljessä. The Rockissa on niin pubeja kuin ihania ravintoloitakin.

Photobucket

Photobucket

George Streetin vilinää lauantai-iltana

Photobucket

Esimerkki Sydneyn sateesta. Ei mitään ihan kevyttä ripottelua!

Photobucket

Tarvitseeko edes selittää, kuinka rakastan tätä näkymää?

Photobucket

Tätä tietä tulee talsittua rannalle. Huomaa ihastuttava ylämäki taaempana, niitä tässä kaupungissa riittää!

Photobucket

Eräs asia jota rakastan Sydneyssä: sähköjohdot, joita kulkee joka kadulla. Tulee jostain syystä mieleen vanhat amerikkalaiset roadtrip-elokuvat niistä. Hassu assosisaatio.

Photobucket

Photobucket

Rakas Coogee

----

6 kommenttia:

karkumatka kirjoitti...

Kivoja kuvia!
Onko tuo skylinenäkymä ikkunastasi? :O

Itse olin Sydneyssä aikoinani syyskuun alussa, ja kyllä iski silloinkin kylmä päin kasvoja (tulin Havaijilta shortseissa, päiväntasaajan helteisiin jo tottuneena...), mutta eipä tuo nyt niin kylmältä kuin Suomen talvi kuvissakaan näytä! :)

Jemi K kirjoitti...

karkumatka,

Ohops, olitpas nopea! :D Ehei ole näkymä ikkunastani, olisikin. Paikallisen Westfieldin parvekkeelta. :)

Niin ei tämä talvi onneksi maisemaa hirveästi muuta. Mitä nyt vain näkee sitä harmaata taivasta enemmän. Ei sentään kinoksia tarvitse katsella. :D

Anonyymi kirjoitti...

ihania kuvia :)
itse harkitsen australiaan ja luultavasti juuri sydneyyn lähtöä syksymmällä, mietin olisiko mahdollista kysellä vinkkejä ja kuulla asioista siellä vähän enemmänkin? itselläni kun ei ole tuttuja australiassa.

-tuike

Jemi K kirjoitti...

tuikefox,

Toki saa kysellä lisää. :) Kysymyksiä voit laittaa vaikkapa sähköpostilla: jemina_k@hotmail.com. Vastailen mielelläni!

K*M* kirjoitti...

Heippa!

Mulle tuli nyt ihan hirveä hinku Ausseihin. Tai no olen siis halunnut sinne siitä asti kun olin siellä vaihdossa, tosin nyt on yliopiston takia tuo hieman jäänyt. Nyt kuitenkin valmistuminen häämöttää ja se on nyt tai ei koskaan!

Olisi ollut pari kysymystä asiasta:
1. Kauanko viisumihakemus kesti?
2. Olen lukenut, että ensimmäistä työtä "tarjotaan" ettei sitä tartte hirveesti etsiä, niin mites sulla? Olit siis ilmeisesti kyseisellä viisumilla reissussa?
3. Säästitkö itse paljonkin rahaa (ei siis mitään summia tartte kertoa) reissuun, eli pärjäileekö palkalla vai tekeekö tiukkaa (etenkin ottaen huomioon jos haluaa matkustella)?

Kiitti vastauksista!

Jemi K kirjoitti...

Hei!

Mukava kuulla että olet mahdollisesti takaisin tänne suuntaamaassa, oman tämä niin ihana maa ettei helposti unohda. :)

1. Viisumihakemus oli erittäin nopea ja helppo prosessi. Hakemus täytetään netissä osoitteessa http://www.immi.gov.au ja minun kohdallani viisumi myönnettiin vuorokauden kuluessa.

2. Riippuu hieman meneekö järjestön kautta vai itsenäisesti. Uskoisin että ainakin Work & Travel Companyn (http://www.worktravelcompany.fi/) kautta meneville töitä tarjotaan. Minun kohdallani asia oli niin että työpaikka oli jo maahan tullessa, joten en sitten tiedä kuinka muut ovat menetelleet. Pääasiassa W&H:lla työnhaku on kuitenkin itsenäistä.

3. Nyt jälkeenpäin olen hoksannut että liian vähän tuli säästettyä sitä rahaa. Vaikka muutaman kuukauden sitä keräsinkin, meni alkuhankinnoissa niin runsaasti rahaa että tiukkaahan siinä alkoi tehdä. Suosittelen hankkimaan ihan hyväpalkkaisen työn useamman kuukauden ajaksi ennen lähtöä jotta matkalle kertyisi käyttörahaa. Etenkin jos paikanpäällä ei työtilanteesta ole varmuutta ja haluaa matkustella. Kyllä sitä kuitenkin pärjää kunhan alkaa täällä tienata, mutta pohjakassaa ei voi koskaan olla liikaa.

Tsemppiä lähtöprosessiin! :)