kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

maanantai 18. toukokuuta 2009

To the Blue Mountains and back!

Nyt on sitten nähty Blue Mountainsien sininen eukalyptussumu ja otettu turistikuva taustalla mystinen kalliomuodostelma Three Sisters. Matkamme sijoittui siis Katoomban kylään joka muistutti hieman taannoisen suosikkisarjan Everwoodin maisemia. Erikoista olivat värikkäät puut, jotka pudottivat lehtensä. Oikea syksy, ilahduin nähdessäni väriloiston. Blue Mountainsilla ilmasto on Sydneytä viileämpää, vaikkei muutamaa tuntia kauempana ollaakaan. Sen huomasi, sillä syksyn todella aisti. Ja haistoi, tuoksui nimittäin ihan Suomen syksyltä ja sekös ilahdutti saaden kotoisan olon aikaan.



Jälleen sai tuntea olonsa epätodelliseksi katsellessaan jotain sellaista mitä aiemmin vain tuijotti kaihoisasti kirjojen kuvista. Blue Mountains salpasi hetkeksi kyllä hengen upeilla maisemillaan, piti vain ihmetellä ja yrittää olla nipistämättä itseään taas jälleen kerran varmistaakseen ettei vain uneksi. Mutta siellä sitä oltiin, ihmeteltiin mystistä Aboriginaalien tarua jonka mukaan paha velho muutti kolme siskosta kiveksi. Paikka oli taianomainen muutenkin, jo sinisen udun vuoksi. Laaksossa kaikuivat papukaijojen huudot ja sademetsä tarjosi ihanan varjoisan suojan aidolle australialaiselle bushwalkingille. Toisena päivänä laakson valtasi tosin sankka sumu, joka teki paikasta vieläkin salaperäisemmän ja kauniin.

Blue Mountaisien ympäristössä kulkee lukuisia vaellusreittejä, niin korkealla kuin aivan alhaalla laaksossakin. Kahden päivän aikana kertyikin mukavasti parisenkymmentä kilometriä kävelyä. Tulipa kavuttua tuskaisen pitkät portaat Three Sisters-kallion alhaalta aivan ylös. Jotain urakasta kertoo että jyrkkiä, paikoin huteria portaita ylös nouseminen kesti vajaan tunnin.

Yksi esimerkki portaista, tosin pienistä sellaisista


Three Sisters-kallion lähiseutu oli turistien suosiossa, ja näköalapaikalla kalliomudostelman edustalla parveilikin jos jonkinlaista turistia kameroineen. Erikoisin joukkio lienee aasialainen bisnesmiesporukka, joka hilpeän näköisenä parveili kiipeillen patsaiden ja kivien päälle poseeraamaan. Turisteista rohkeimmat uskaltautuivat myös huikealle porrasmaratonille josta aiemmin mainitsin, tosin aiheuttaen kauhunsekaisia tunteita allekirjoittaneelle kivutessaan huteria kallioportaita varvassandaaleissa ja Crocseissaan..

Majoituimme matkaseurani kanssa YHA Hostelliin Katoomban "keskustassa", joka paljastui oikein laadukkaaksi ja ainakin tuona viikonloppuna myös rauhaisaksi yöpymispaikaksi. Kyseinen hostelli oli ensimmäinen jossa yövyin australiassa ja ketjun hostelleja voisin hyvin suosia jatkossakin. Plussaa tilavasta keittiöstä jossa sai itse kokkailla aterioitaan sekä oleskelutilasta pehmeine sohvineen! Myös esimerkiksi suihkutilat olivat todella siistit.


Reissu oli kaikenkaikkiaan siis onnistunut! Nyt voi alkaa suunnitella toivottavasti heinäkuussa toteutuvaa Queenslandin seikkailua!

4 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Upeaa! Mukava kun reissu oli todellinen menestys. :) Uskomattoman kauniit maisemat ja varmasti paikan päällä olivat miljoona kertaa vaikuttavammat. Söpöjä lintujakin onnistuit kuvaamaan. Se on jännä miten syksy on melko globaali ilmiö, täälläkin meillä lehdet tippuilee pikkuhiljaa ja tuoksuu aivan Suomen syksyltä aika ajoin. Tosin syksyä kylmemmäksi ei sitten mennäkään, olisi ihana kun saisi kunnon lumikinokset ja pakkasen aikaiseksi tännekin. :)

Nyt odottamaan seuraavaa matkaa ja uusia kuvia!

Jemi K kirjoitti...

Kazza,

Onnistunut reissu oli kyllä! Ensimmäinen varsinainen reissu Sydneyn ulkopuolelle. :)

Tosiaan hassua miten samankaltainen syksy lopulta on täälläkin päin, vaikka tosiaan on melko lämmintä vaikka muka pian talvessa ollaan. Mulla ei lunta ole vielä ainakaan ikävä, Suomen kesää ehkä ihan pikkuisen. :)

Karkki kirjoitti...

Hey or should i say G'day mate!Googlasin Aussi blogeja ja löysin tän sun. Alotin lukemisen ihan alusta ja sain vaan vahvistusta päätökselleni. Oon tän kevään ylioppilas ja syyskuussa ois tarkotus suunnata sinne päin. Olis tosi kiva kuulla enemmänkin sun kokemuksista, missä asut, ostit lentoliput jne.?
xx

elina kirjoitti...

ihanaa ihanaa ihanaa ihan kohta minäkin! :)

nice stuff