kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

perjantai 8. toukokuuta 2009

Destination Blue Mountains ja muuta sellaista

Elämä Australiassa rullaa hyvin eteenpäin. Arki sujuu jo tutusti, ollaanhan täällä pian kaksi kuukautta jo ihmetelty elämää Down Under. Ja edelleen sitä ihmetystä riittää! Olen oikeastaan melko hämmästynyt kuinka kevyesti nämä uuteen kulttuuriin sopeutumisen vaiheet ovat menneet täällä. Pelkäsin kohtavaani samanlaisen "shokin" kuin Englannissa, jolloin kaikki maassa ärsyttää ja on levoton olo kokoajan, kuin pitäisi päästä jonnekin muualle. (Tätä ei pidä käsittää väärin, rakastan Englantia ja etenkin Lontoota silti).

Voi olla, että Englannin paha kulttuurishokki johtui ensimmäisestä ulkomailla asumisesta, nyt on kuitenkin jo toinen kerta menossa. Suomi-ikävää ei edelleenkään ole, tuskin ollenkaan! Vappuna tuntui toki hiukan hassulta kun ei maistunutkaan makea sima ja sokeriset munkit suussa, mutta sekin meni ohitse.. Lontooseen tosin yllättäen on pari kertaa ikävä iskenyt, siksi koetankin olla katsomatta liikaa Lontoo-kuvia! Yrityksesi toisnaan jääkin..

Mutta niin, elämä maistuu täällä maapallon toisella puolella oikein hyvältä! Sydney tuntuu jo aivan kodilta, suurkaupunkielämään on tottunut vaikkakin edelleen hätkähtää positiivisesti kun näkee mäen päältä meren kimaltelevat aallot ja laivan lipumassa kaukaisella ulapalla..

Niin paljon on vielä koettavaa, tätä jaksan hokea itselleni sillä Sydney on vain niin pienenpieni osa tätä suurta Australiaa. Tosin tämäkin kaupunki osaa olla hurjan monipuolinen.. Muutama viikko sitten suuntasin ensimmäistä kertaa Pohjois-Sydneyyn, jonne on muuten aikamoinen matka Eastern Suburbsien alueelta! Päälle tunnin bussiseikkailu kannatti kuitenkin, sillä perillä odottivat Palm Beachin ja Newport Beachin (jossa muuten taannoinen suosikkisarjani Home and Away on kuvattu) upeat maisemat! Ja niin erilaiset! Asun todella tiiviillä asuinalueella, joka on suorastaan täyteen ahdettu ja oikein sellainen perinteinen Sydneyn beachside suburb pikku putiikkeineen ja surffiliikkeineen. Palmupuita ja hiekkarantoja nyt unohtamattakaan.. Pohjoinen oli eri maata, rauhallisempi ja erähenkisempi, täynnä pieniä paratiisirantoja ja purjeveneiden kansoittamia pikku satamia. Ihana tietää että sellainen rauhaisa paratiisi löytyy hyvinkin Sydneyn vilkkaan itäpuolen ulkopuolelta, joskin koti on muotoutunut tänne Eastern Suburbseihin.





Palm Beach ylhäältä katsottuna


Tänä viikonloppuna tuleekin tutustuttua uuteen osaan maata vaikka samassa osavaltiossa ollaankin, sillä suuntaamme kaverini kanssa Blue Mountainsille, tarkemmin Katoombaan! Kyseessähän ovat siis "vuoret" joiden laaksot hohtavat kauniin sinisinä eukalyptuspuiden öljyjen vuoksi. Upeita maisemia siis luvassa. Edessä toivonmukaan seikkailullinen viikonloppu sisältäen aussihenkistä bushwalkingia sananmukaisesti puskissa keskellä ei mitään. How excited am I!

Listalla lienee seuraavaksi trooppinen Pohjoinen, tarkemmin Queensland! Haaveena olisi katsastaa nämä Must-jutut Australiassa, eli Gold Coastin pitkät hiekkarannat, tietysti Brisbane sekä paratiisiksi kehutut Airlie Beachit sun muut ja tietty hienot koralliriutat! Mutta kaikki ajallaan..

Sydney kuittaa tältä erää!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että hommat rullaa hyvin:) Ja taas iski hirvee hinku takasin sinne, muistan vieläkin elävästi snorklailut Great Barrier Reefilla, Airlie Beachin, Surfers Paradisen yms. Kannattaa muuten ehdottomasti purjehtia Whitsundayn saarille jos pääset. Siitä ei valkonen hiekka enää hienommaksi voi tulla, se on ku vehnäjauhoa:)

Kazza kirjoitti...

Mukava kuulla että olet asettunut sinne Ausseihin helposti. :) Itsellä oli aivan sama tilanne täällä naapurissa; vaikka tämä on minulle ensimmäinen kokemus ulkomailla asumisesta, niin hyvin olen sopeutunut eikä kulttuurishokki tuntunut missään vaiheessa liian ylitsepääsemättömältä. Tosin juhlapyhien aikaan (esim. jouluna) on erityisen vaikeaa sopeutua, varsinkin tuohon kesäjouluun.

Nautihan reissustasi ja Australian matkaamisestasi, aina mukava kuulla että muillakin ulkosuomalaisilla menee hyvin ja kulttuurin kanssa pärjäillään. :)

Jemi K kirjoitti...

Anonyymi,

Jeps, hyvin menee täällä. :) Kiitos suosituksesta, Whitsundays on kyllä must see-paikkojen listan kärjessä! Täytyy kyllä päästä sinne kun kerran täällä asti ollaan! :)

Kazza,

Mukava kuulla että hyvin sujui sinullakin sopeutuminen. Olen oppinut ettei taida olla merkitystä siinä kuinka kauas tulee vaan minne tulee. Täällä vain viihtyy niin hyvin. ;)

Kiitoksia, reissu oli tosi kiva kyllä! Kertomusta ja kuvaa tulossa lähiaikoina! :)