kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Pala Sydneyn arkea



Seikkailut Sydneyssä jatkuvat - nyt on takana jo kuukausi ja 2 viikkoa elämää täällä!

Talven tulo alkaa jo tuntua. Säät ovat viilenneet jo hieman, huivit ja takit on saanut jo ottaa kaappien kätköistä esille ja onpa lämpötila sisätiloissakin maalle tyypillisesti laskenut. Täällä ei sisälämmitystä juuri käytetä, joten sisällä on toisinaan ulkoilmaa viileämpää. Mutta koska Eteläisellä pallonpuoliskolla kuitenkin ollaan, kohoaa lämpötila toisinaan vielä päälle kahdenkymmenen asteen joka on jo todella lämmin täällä.



Elämä ja arki ovat täällä nyt mukavasti siinä vaiheessa että kaikki on jo tutun ja turvallisen tuntoista, mutta silti ihanan uutta ja ihmeellistä. Edelleen tulee usein hetkiä, jolloin katselee ympärilleen ja täytyy melkein nipistää itseään uskoakseen olevansa ihan oikeasti Australiassa, maassa josta joskus vielä haaveilin. Olen nyt todella täällä, maassa jossa ihmiset eivät turhia huolehdi ja auringonlaskut ovat uskomattoman kauniita. Ensimmäiset kengurutkin olen nyt nähnyt, ihan luonnossa hyppelemässä. Mutta edelleen öiset kookaburran naureskelut (jota voit kuunnella täällä ) herättävät epätodellisen tunteen, täällä sitä ollaan..

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, mulle tuli tosta auringonlasku -kommentista mieleen sellanen juttu, et Perthissä (jossa ite olin siis vuoden) auringonlaskut on vielä ihanampia. Meinaan kun aurinko laskee länteen, joten se laski aina meren taakse. Niiiiin romanttista:)

Vaikka tällä hetkellä kelpais se Sydneynkin auringonlasku *kateus* :)

Jemi K kirjoitti...

Aika jännää, Perthin auringonlasku pitäisi siis kokea myös! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! :) Anteeksi tuun vain pari vuotta jäljes, mutta oon ettiskelly täs ihmisten blogeja jotka on ollu Australias Working Holiday- viisumilla jä päädyin tänne. Ymmärrän jos et enää vastaile näin vanhoihin, mutta kysyn kuitenki..:)

Lähdit siis yksin, eli kuinka siellä austaalian pääs rupes matkakumppaneja, tai ylipäätänsä ystäviä/kavereita/seuraa löytymään?

Ittellä olis tarkootus lähtiä nyt kesällä sinne, mutta välillä mietityttää että tuleeko sitä niiden slangi englantia ymmärtämään jos ittellä on ihan perustason englanti :D kuinkas tämän asian laita?

Varmasti nämä asiat meni omalla painollansa eteenpäin mutta olis silti kiva kuulla sun kokemuksia näistä :)
Kuitenki se on se unelmien unelma, KIITOS jos vastaat vielä :)

-Reetta