kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

torstai 29. syyskuuta 2011

Terveiset helteisen Fresher's Weekin keskeltä!

Ei voi kuin huokaista helpotuksesta, että tänään ei ole illaksi sen kummempaa ohjelmaa. Fresher's Week on toisinsanoen ollut melkoista menoa! Joka illalle on ollut ties mitä klubi-iltaa sun muuta ja päivätkin on menneet nopeasti uusiin kavereihin sekä kampukseen tutustuessa. Kaupasta on raahattu niin petivaatetta kuin keittiötarvikettakin.. Nyt alkaa suurimaksi osaksi olla elämä kasassa ja tähän huoneeseen on kotiuduttu. Meitä on hellitty lähes +26 asteen helteillä jo tovi, sillä täällä velloo nyt helleaalto jonka pitäisi kestää vielä sunnuntaihin saakka!

Kertoakseni hieman tarkemmin tästä kokemuksesta, tulin siis Suomesta Lontooseen viime viikon keskiviikkona ja muutin tähän opiskelija-asuntolaan aivan yliopiston nurkille pian sen jälkeen. Meitä on aina yhdessä kämpässä kahdeksan ja omassani on tähän saakka ollut ihan mukavaa sakkia.

Fresher's Week on pitänyt sisällään monenlaista tapahtumaa ja vielä on vaikka mitä edessä! Tänään kävin Freshers' Fayre-nimisessä tapahtumassa, jossa voi ilmoittautua eri klubeihin ja jossa yliopiston yhteistyöyrityksen mainostavat palveluitaan. Innokkaana ilmoittauduin drama societyyn ja dance societyyn, teatteria ja tanssia siis toivottavasti vapaa-ajan ohjelmassa!

Yliopiston kampus on tosi kaunis ja viihtyisä. On todellakin helppo huomata että yliopisto painottuu opetuksessaan taiteisiin ja humanistisiin tieteisiin. Täällä voi opiskella niin viestintää, draamaa kuin kansantaloustiedettä ja politiikkaakin. Kaikissa oppiaineissa kuitenkin painottuu kulttuuripuoli eikä täällä ekonomiaa käsittelevällä kurssillakaan mitään hardcore-bisnestä ole. Tähän saakka olen tykännyt olla täällä!

Oma kurssini Education, Culture and Society on nimensäkin mukaisesti kulttuuri -ja yhteiskuntapainotteinen kasvatustieteen kurssi, jolla käsitellään opetusta monikulttuurisista ja luovista näkökulmista. Suurin osa opiskelusta on luentoja ja keskusteluja, mutta suunnitelmaan kuuluu myös käytännön taideosio, art practice, jossa ilmeisesti toteutetaan jonkin taideprojekti. Mielenkiinnolla odotan opiskelujen alkua! Maanantaina ne sitten vihdoin virallisesti alkavat.

Nyt täytyy vielä nauttia Fresher's Weekistä ja rennosta aikataulusta!



Ei kommentteja: