kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

tiistai 6. syyskuuta 2011

Syksy tuli




Nyt kyllä tuntuu vihdoin syksyiseltä. Lehdet lentelevät kilpaa puista ja tänään sain kokea ihkaensimmäisen englantilaisen syyssadekuuron joka käytännössä käsitti jättikokoisia pisaroita jotka tulittivat naamalle vaakasuorassa. Piti siinä kengät litimärkinä lähes harmitella jo miksi ihmeessä sitä vapaaehtoisesti tänne oikein jää talvea vasten oleskelemaan - ja siitä eteenpäin vielä kolmeksi vuodeksi..... Mutta onpahan opittu että kyllä ne wellies tarvitaan tai muuten ei aleta! Eli kumppariostoksille siis pikimmiten!

Syksyssä on kuitenkin tunnelmaa ja tällä hetkellä se tuntuu oikein tervetulleeltakin piiiitkältä tuntuneen kesän jälkeen. Ihanaa nähdä ihan uudistunut katumuotikin takkien ja kaikenmoisten asusteiden astuessa kehiin. Ah, kuinka ihanaa alkaa hamstrata huiveja ja muita ihanuuksia! Saati sitten sisätiloissa luvan kanssa käpertyä tuijottelemaan ihanaa hömppää.



Muutenkin tuntuu että ollaan astumassa aivan uuteen aikakauteen koska periaatteessa au pair-urani on pieniä taukoja lukuunottamatta kestänyt jo todella kauan. Nytkin 6 kuukautta putkeen. Luulen että tuntuu hassulta (ja vapauttavalta) vaihtaa lorut, leikit ja iänikuinen elämän pelisääntöjen paukuttaminen villiin opiskeljaelämään. Eikä pidä siis käsittää väärin, olen työssä suurimaksi osaksi viihtynyt mutta olen niinsanotusti kypsä jo kokeilemaan jotain iiiihan muuta. Opiskelijaelämää päin siis innolla! Kurssi vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja Facebookin puolella on tullut jo verkostoitua yliopiston sosiaaliseen elämään ja tuttavuuksia on löytynyt. Samassa veneessä ollaan me freshersit!

On omituinen tunne kun tietää jäävänsä tänne vielä nyt kesänkin jälkeen - ja että tosiaan nyt olisi sitten kolmeksi vuodeksi paikka missä olla. Minut tuntevat tykkäävät vitsailla miten varmaan olen jo taas puolen vuoden kuluttua jossain ihan muualla, että mahtaako tuo nyt siellä jaksaa pysyä kun on noin levoton sielu. No, en minä tiedä vielä jaksanko mutta se on sen ajan murhe eikä sitä vielä kannata miettiä. Kyllä tässä nyt on ihan kiva jäädä aloilleenkin. Tähän maahan tuntuu jo mukavasti juurtuneensa ja Lontoo tuntuu kodikkaalta, tutulta ja turvalliselta. Brittien ajatusmaailmaa on alkanut ymmärtää eikä enää kummemmin hämmästy mistään pienistä outouksista.

Kuvituksena syksyistä Lontoota vuodelta 2008

Ei kommentteja: