kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

torstai 21. huhtikuuta 2011

Päivä Au pairin elämässä


En olekaan kertonut lainkaan elämäni arkisemmasta puolesta täällä Lontoossa. Ensin hieman taustatietoa: olen siis Au pairina, eli hoidan lapsia ja asun samalla perheen kanssa. Tämä on kaikenkaikkiaan kolmas kerta tässä pestissä, tosin perheet ovat aina vaihtuneet. Toisinaan kysyn itseltäni miksi ihmeessä olen taas lapsia kaitsemassa, mutta au pairina oleminen on erittäin hyvä keino päästä näkemään samalla maailmaa ja koska viihdyn lasten kanssa on työkin mieleistä. 

Tässä perheessä autan kotona olevaa äitiä hoitamaan 2-vuotiasta, 5-vuotiasta ja 7-vuotiasta lasta. Työtunteja ei ole kovin paljoa, joten liian raskaaksi työnteko ei pääse. Ajat ovat tosin toisinaan epäsäännölliset ja joustavat perheen mukaan. Kaksi vanhinta lasta on koulussa ja nuorin kotona äidin kanssa. Vastuutehtäviini kuuluu enimmäkseen koulun jälkeinen yleinen avustaminen, leikkiminen ja toisinaan harrastuksiin vienti ja tuonti. Mikään päivä ei ole täysin samanlainen, sillä lasten kanssa tietty sattuu ja tapahtuu! Mutta eipä ainakaan käy tylsäksi!

Ajattelin myös kertoa hieman päivästäni Au pairina, tosin koska tänään oli lomapäivä koulusta ei rutiini ole tyypillinen. Ajatkin ovat hyvin summittaisia.

Torstai 21.4.2011

Noin klo 10 - 12: 
Leikin 5-vuotiaan pojan kanssa tämän huoneessa hyyvin pitkän leikin Playmobil-leluilla. Leikkiin sisältyi mm. hevosratsastusta, ammuntaa tykeillä ja muuta jännittävää.

Klo 12 eteenpäin:
 Lounas koko perheen kanssa. Leikkiä takapihalla. Oltiin esimerkiksi puuhippaa ja tehtiin kuperkeikkoja nurmella. Tämän jälkeen suuntasimme puistoon kahden vanhemman lapsen kanssa.

Noin klo 13 - 14: 
Ulkoilua puistossa ja auringon lämmöstä nauttimista. Jäätelöiden syömistä.

Noin klo 15 - 17:
 Leikkiä pihalla ja vähän sisälläkin. Esimerkiksi puuhippaa, kauppaleikkiä, pallopelejä, piilosta, pallon piilotusta.

--------------

Nyt olen vapaalla sillä vanhemmat ja nuorimmainen saapuivat asioiltaan takaisin kotiin. Ensi viikolla alkaa taas koulurutiini, joten vielä hetki saadaan nauttia rennommasta loma-aikataulusta.

Jos löytyy Au pairina olosta kiinnostuneita, minulle saa lähettää kysymyksiä aiheeseen liittyen!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Pääsitkö Lontooseen jonkun järjestön kautta vai miten? Haaveilen itsekin mahdollisesta välivuodesta ja vaihtoehtoja täytyy miettiä.. Onko itselläsi ollut ongelmia perheittesi kanssa vai onko kaikki sujunut hyvin? Kiitos kivasta blogistasi! Löysin sen vastikään ja tykkään kovasti tyylistäsi kirjoittaa ja kuvata :)

Krista kirjoitti...

Hei, itsekin haaveilen lukion jälkeen au pairiksi lähtemisestä, mutta monet asiat vielä mietityttää.

Tiedän, että au pairiksi lähteminen ei ole mikään loistava tapa tienata rahaa, mutta mitä mieltä olet, kuluuko siellä enemmän rahaa vai jääkö jotain taskun pohjallekin?

Itse mietin asiaa lähinnä siksi, että mahdollisen välivuoden jälkeen pitäisi kai johonkin päin hakeutua kouluun, mutta ilman säästöjä se on aika hankalaa. :D

Kiva blogi sinulla muuten. :)

Jemi K kirjoitti...

Anonyymi,

En tullut järjestön kautta, mutta perheen löytämisessä auttoi sivusto nimeltä Au Pair World jonka kautta etsin perheeni. Sivusto löytyy siis osoitteesta http://www.aupair-world.com

Perheen kanssa on enimmäkseen sujunut hyvin ja pienistä vastoinkäymistäkin on selvitty. Pitää kuitenkin muistaa että perheenäitejä -ja isejä on monenlaisia ja kemiat eivät aina kohtaa puolin tai toisin mikä nyt on elämässä ihan normaalia muutenkin. :) Mutta kokemus on ollut muuten yleisestiottaen oikein positiivinen.

Ihana kuulla että tykkäät blogista! :) Kysyä saa toki vielä jos jonkin asia jäi epäselväksi tai mieleen tulee uusia kysymyksiä.

Mate,

Riippuu hieman kaupungista, palkasta ja omista elintavoista miten paljon rahaa kuluu. Itsellä on yleisesti ottaen riittänyt palkkarahat hyvin elämiseen täällä. Lontoo on toki kallis, mutta järkevästi käytettynä rahat kyllä riittävät. Ainakin Euroopan sisällä ollessa on usein mahdollista myös hankkia toinen työpaikka ja tienata näin lisää rahaa jos haluaa. USA:ssa tämä ei tietty viisumirajoitusten vuoksi onnistu mutta EU:n sisällä tietääkseni useimmiten sekä myös Australiassa onnistuu. Mutta pelkkä au pairin työkin kyllä riittää jos hallitsee kulutuksensa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Onko sinulla au pair-kavereita tai tiedätkö suomalaisia perheitä siellä Lontoossa, jotka kaipaisivat au pairia nyt tulevalle kesälle? Voisin tarvittaessa aloittaa jo huhtikuun alusta.
t. Enni