kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

The travel bug

Nyt se sitten taas pahaa-aavistamatta iski - matkakuume! Kun erehdyin lukemaan Wikipediaa ja näin kuvan Tokiosta. Kirkkaanväriset mainosvalot ja pilvenpiirtäjät ihmisvilinän ympäröimänä - ja olen saanut tartunnan! Onhan se kaukokaipuu koko ajan siellä alitajunnassa muhinut, mutta nyt se iski oikein toden teolla.. Kääks! Matkustamaan kun ei tietääkseni oikein koko kesänä pidemmälle pääse, vähän luulen että töiden tohinoissa menee kesä. Mutta aina on ihana suunnitella, vaikkei reissun päälle heti pääsisikään. Joten ehkä on ihan suotavaa vähän kieriskellä hetki matkakuumeen kourissa.

Tässä kartassa näkyy tähän saakka vierailemani maat:


visited 7 states (3.11%)
Create your own visited map of The World

Ja tässä se osa maailmaa jonka haluaisin ainakin kokea:


want to visit 30 states (13.3%)

Paljon on siis vielä reissua tehtävänä.. Olen äärettömän utelias, joten olen lähinnä erittäin mielissäni tästä vaihtoehtojen skaalasta. Jes! Ykkösenä tämänhetkisellä listalla ovat ehdottomasti USA, Etelä-Afrikka ja Indonesia (Bali!) Australian tutkiminenkin jäi todella pahasti kesken, joten sen ottaisin mielelläni suunnaksi myöskin. Juuri nyt innostaisi sellainen reppureissaus pienellä budjetilla ja yöpyminen trooppisten sademetsien tuntumassa, aamun ohjelmassa surffaus ja raikkaiden hedelmäjuomien nauttiminen. Valkoinen hiekka ja aaltojen rauhaisa kohina.

Toisinaan suorastaan ahdistun kun luen toisten matkailutarinoita ja kyhnötän itse kotimaassa. Miten jotkut voivatkaan olla niin usein reissun päällä? Iskee reissukateus. Mutta olen erittäin iloinen Suomen orastavan kesän tarjoamista mahdollisuuksista täällä kotimaassa, täälläkin olisi ihana päästä reissailemaan vähäsen. Saaristoon vaikka! Pyöräilemään ja pulahtamaan rantakallioilta viileään meriveteen ja välillä makoilla nurmella poutapilviä ihastellen.

Levotonta höpinää, mutta levottomat jalat ovat yhtä kuin levoton mieli. Jessöör, nyt kai tyydyn kiduttamaan itseäni matkailukertomusten lukemisella ja sitten ehkä astun tuosta ovestakin ulos kauniiseen säähän nuuhkimaan kevään tuoksua. Eläkäämme hetkessä siis. Aina voi yrittää..

2 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Voih, matkakuume on kyllä kauhea sairaus. Se on iskenyt minuunkin täällä jo kolmen vuoden ajan asuessa! :D Matkasuunnitelmissa meillä on Suomeen tulo, joka vaikuttaa hyvin eksoottiselta tällä hetkellä. :D Ihan hassua miten kotimaahan meno voi tuntua niin vieraalta. Meillä on taas suunnitelmissa palata tänne NZ:iin ehkä joulun aikaan tai aikaisemmin ja seuraavaksi muuttaa Melbourneen. ;) Ilmottele jos eksyt takaisin Oz:iin! :D Voidaan treffata.

Jemi K kirjoitti...

Matkakuume on kyllä kauhea - ja niin turhauttava jos ei pääse minnekään!

Suomeen tulo kesäksi kuulostaa kivalta suunnitelmalta. Suomen kesässä on kyllä kuitenkin jotain, ehkä se on ne valoisat yöt ja ihana vehreys. Sitä kun on täällä niin vähän aikaa. Toivotaan että säät suosii ja on oikein lämmintä. :)

Melbourneen, mahtavaa! Olen kuullut pelkkää hyvää siitä kaupungista ja ehdottomasti sinne menen seuraavalla Australia-reissulla kun jäi viime kerralla käymättä.