kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Erilainen joulukuu

Vihdoin kauan odotettu joulukuu on täällä, kuukausi joka tulee olemaan hyvin totuttua erilainen. Tuntuukin suorastaan kummalliselta kuulla ostoskeskuksessa joululauluja, jotka tavallisesti yhdistää lumikinoksiin, pakkaseen ja pimeyteen. Täällä joulukuu on se ensimmäinen virallinen kesäkuukausi ja viimeistään silloin rannat pakkautuvat rusketusta ja hulppeita aaltoja kalastavista ihmisistä. Hyvin erilaista joulua siis odotellaan - ja innolla! Kaupat ovatkin jo täyttyneet joulukoristeista, erilaiset kokoonpanot lauleskelevat joululauluja milloin missäkin kadunkulmassa, talojen pihat alkavat täyttyä välkkyvistä valoista ja katolle viritetyistä poroista.. Tuntuu kuin kaikki tämä olisi eksynyt väärään paikkaan, tai ainakin vuodenaikaan.
Paikallisessa ostoskeskuksessa kohtasin muutaman aika hauskan näyn:

Harmi ettei itse joulupukki ollut paikalla, mutta tarvitsevathan porotkin ravintonsa kuten kyltissä mainitaan.. ;)

Pitäisiköhän osallistua? ;)

Muuten jouluaiheesta hieman poiketen, edellisessä kirjoituksessani mainostin poikkeuksellisen lämmintä sunnuntaipäivää, joka sitten lopulta ylittikin reilusti tuon lämpötilaodotuksen noustessaan yli +40 asteen! Sellaista kuumuutta ei tämä Pohjoisen tyttö ollutkaan kokenut.. Kuuma ilma lähes poltti ihoa ja ilma suorastaan seisoi paikallaan. Pieni tuulenvire tuntui yhtä kuumalta kuin hiustenkuivaajan puhallus.. Sydneyn ulkopuolella oli muutama paha bushfire irrallaan ja sankka sumu leijui kaupungin yllä, ja sekös vielä korosti jo valmiiksi tunkkaisen kuumaa ilmaa. Ranta oli ihmisiä pullollaan vielä kuuden aikaan.. Tuo päivä oli kyllä melkoinen elämys ja tuollaisia saamme varmasti tälle kesälle vielä kokea useampia.. Vaikka hikoiluttaa jo ajatuskin!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oli varmaan järkyttävän kuuma. aika hauska tuo suomi kisa : D !
varoitellaanko siellä haista rannoilla, vai onko se ennemmin myytti?

Jemi K kirjoitti...

Oli joo! Ei Suomessa sellaisia helteitä. :D

Haista ei varsinaisesti varoitella, lähinnä vaan vaarallisista merivirroista. Saatetaan pyytää poistumaan vedestä jne. Bondi Beachilla on esimerkiksi haiverkko, mutta olen kuullut että ihmiset joskus saatetaan mahdollisen haiuhan takia poistaa vedestä.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä tuon ostoskeskuksen nimi muuten on? Ja onkos sinulla hyviä shoppailuvinkkejä Sydneyyn menijälle, jolla on vain vähän aikaa shoppailuun varattuna?

Jemi K kirjoitti...

Anonyymi,

Ostoskeskus on Westfield Bondi Junction. Ehdottomasti kuuluu suosikkeihini mitä shoppailupaikkoihin tulee. Ympäri Sydneytä on tosin vastaavia keskuksia.

Shoppailuun luultavasti parhaimpia ovatkin juuri nuo isot ostoskeskukset joissa on samassa paikassa useampia kauppoja. Westfield Bondi Junctionia voin siis ehdottomasti suositella, se on helpon ja lyhyen junamatkan (juna täällä vastaa metroa ja on tosi nopea tapa liikkua) päässä keskustasta. Myös keskustassa esimerkiksi George Street on hurjan pitkä katu ja sen varteen mahtuu monia liikkeitä sekä myös Myerin tavaratalo. Queen Victoria Building pitää sisällään myös runsaan määrän liikkeitä.

Toivottavasti olin avuksi ja lisää saa toki kysyä myös :)