kaukokaipuuta ja opiskelijaelämää Lontoossa

perjantai 21. lokakuuta 2011

BA Education, Culture and Society

Lupasin jokin aika sitten kirjoitella hieman omasta kurssistani ja sen sisällöstä. Opiskelen siis suomalaisittain kulttuuri -ja yhteiskuntapainotteista kasvatustiedettä, virallisesti BA Education, Culture and Society. Tutkinto on kandintutkinto ja kestoltaan siis kolme vuotta. Minusta ei tule aivan valmista pätevää opettajaa, sillä Englannissa täytyy pelkän BA Education-kurssin (poisluettuna BA Education with Teaching Qualification) jälkeen käydä yleensä PGCE-kurssi joka kestää vuoden ja pätevöittää opettamaan. Kurssilla voi erikoistua esim. ala-asteelle tai vaikkapa draaman opetukseen. Mutta oma kurssini käsittelee kasvatustiedettä painottuen aika paljon sosiologian suuntaan kattaen myös taiteen eri muotoja.

Ensimmäisenä vuonna on neljä kaikille yhteistä kurssia. Toisena ja kolmantena vuonna kurssit saa itse valita haluamansa erikoitumisalan mukaisesti. Tarjolla on esimerkiksi ilmaisutaitoon, kielen opetukseen ja kehitykseen sekä monikulttuurisuuteen painottuvia kursseja.

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelemme seuraavanlaisia kursseja:

Learning and Thinking
Tämä kurssi on ainakin tähän saakka ollut hyvin psykologiapainotteinen ja mielenkiintoinen. Kurssilla olemme tähän mennessä käsitelleet ihmisen oppimisen kehitystä vauvasta saakka, oppimisen ja opetuksen eri muotoja ja selityksiä sekä oppimisen teorioita. Luultavasti teoriapainotteisin kurssi tänä vuonna.


Culture and Identity
Tällä kurssilla käsittelemme kulttuurin ja identiteetin käsitteitä, niiden eri muotoja ja vaihteluita eri yhteiskunnissa. Tehtävämme on mm. tutustua erilaisiin yhteiskuntiin eri teemojen avulla ja tehdä niistä esitelmät. Oman ryhmäni teema on käsitellä yhteiskuntaa joka haluaa kasvaa kansainväliseksi menestyjäksi taloutensa puolesta opetuksen ihanteiden kannalta.


The Curriculum: Historical and Philosophical Perspectives
Tämä kurssi painottuu paljolti englannin koulutushistoriaan ja yhteiskuntapolitiikkaan. Luennoilla on käyty kiivaita keskusteluja mm. yksityiskouluista jotka ovat tällä hetkellä täällä todella kiivas puheenaihe.


Creativity in Learning
Tämä on hyvin käytännönläheinen kurssi jolla tehdään taidetta eri muodoissa. Kurssin aikana tulemme tekemään mm. jonkinlaisen elokuvan, teatteria sekä musiikkia. Kurssiin kuuluu myös taidenäyttelyvierailu ja myös oman taidenäyttelyn järjestäminen,  teatteriesityksen ja elokuvan katsominen sekä konsertissa käynti.

-----

Kokonaisuutena ensimmäinen vuosi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja omiin suunnitelmiini erittäin sopivalta. Minua kiinnostaa erityisesti monikulttuurisuus, kielen kehitys ja monikielisyys sekä luovuus opetuksessa. Erikoistavat opinnot tulevat antamaan hyvät mahdollisuudet painottua juuri haluamiini suuntiin.

Ryhmänä me ei olla mitenkään kovin suuri ja tiedekuntanakin hyvin pieni. Poikia meidän kurssilla taitaa olla kuusi, joten tyttöjä on suuri enemmistö. Ikähaitarikin vaihtelee, sillä nuorin taitaa olla vielä lukiossa oleva poika joka lienee hädintuskin edes 18-vuotias, jos en ihan väärin muista paremminkin 16-vuotias.. Toisessa päässä on kolmekymppisiä perheenäitejä, tosin enemmistö on 18-24-vuotiaita.

Opiskelumuotona toimivat tunnin pituiset luennot ja niiden jälkeen on aina tunnin pituinen seminaari, jossa luennolla käsitellyistä asioista käydään keskustelua pienemmissä ryhmissä. Poikkeuksena Creativity in Learning, jossa on kolmen tunnin pituinen oppitunti jossa tehdään lähinnä käytännöntehtäviä.

---------

Ei kommentteja: